Завантаження ...
banner
banner

"Ваш син потрапив у ДТП": шахрай заволодів коштами старенької

"Ваш син потрапив у ДТП": шахрай заволодів коштами старенької фото

Пенсіонерка перерахувала шахраєві 11 тисяч гривень, думаючи, що рятує життя свого сина. Спрацювала шахрайська схема "Ваш родич у біді".

Поліцейські з’ясували, що невідомий чоловік подзвонив заявниці та назвався її сином. Він запевняв, що потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. За легендою шахрая, йому дуже швидко потрібні були кошти на лікування. Жінка з допомогою сусідів перерахувала на вказаний шахраєм рахунок 11 000 гривень. Лише коли вона зателефонувала своєму сину та розповіла всі подробиці, то зрозуміла, що її ошукали.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3-х років.

Правоохоронці звертаються до громадян: будьте пильними й обережними при спілкуванні із незнайомцями, не поспішайте виконувати їхні умови і прохання, одразу телефонуйте своїм родичам або на спецлінію "102". Обов`язково розкажіть своїм близьким родичам (особливо старшому поколінню) про існування такого роду шахрайств, аби уберегти їх від зловмисників.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: