Завантаження ...
banner

Як ніжинці готуються до зими? (опитування)

Як ніжинці готуються до зими? (опитування) фото

Скоро в Україні має розпочатися опалювальний сезон, і говорять, що він буде найскладніший в історії. Влада готує українців до того, що опалювальний сезон у 2022-2023 роках буде найскладнішим за часи Незалежності.

У регіонах, в яких йдуть активні бойові дії опалення, може і не бути зовсім, крім того, через загрозу ракетних ударів будь-яка область або місто в будь-який момент можуть опинитися без тепла. Тому варто максимально підготуватися – запасти теплими речами, ковдрами, зимовими спальниками та іншими предметами, які допоможуть вижити у холодній оселі.

MYNIZHYN.com дізнавався, чого чекають ніжинці та гості міста від «воєнного» опалювального сезону та як до нього готуються: чи запасаються обігрівачами, теплими ковдрами та речами, дровами? Чи все ж таки
надіються, що все буде більш - менш нормально і ми не мерзнутимемо в наших оселях?

Ірина Могильна: запаслася на зиму електричним обігрівачем, та маю надію що цього року взимку не будуть дуже великі морози. Головне - здобути перемогу для України, і щоб наші воїни повернулися живими та здоровими до своїх родин, а зиму і холод можна пережити, вони не на стільки страшні, як війна.

Марина Волинець: я звикла не готуватися до холоду, а зігрівати себе зсередини. Ніщо мене так не зігріває, як рух. Активні прогулянки швидким ходом. Дома можу у перервах між роботою зайнятись гімнастикою. Кров рухається по тілу і дуже тепленько. Тому, у всякому разі сильних холодів не боюсь. Розумію, може бути всяке цього опалювального сезону. Сподіваюсь переживемо. Головне - не повернутись до ночівель у підвалах будинків під сирени.

Оксана Авраменко: ми закупили новий обігрівач в дитячу кімнату. Головне,щоб дітки не мерзли. Готуємось до холодної зими, але маємо надію на краще! Віримо,що буде тепло і затишно вдома, а головне - МИРНО в цілій країні!

Галина Яківна, яка живе неподалік Ніжина у приватному будинку говорить: та якось перезимуємо, аби війна скоріше закінчилась. Дякувати Богові, літом трохи запаслися дровами, потрусили сажу у старій печі, будемо економити газ і трохи підтоплювати дровами. 

Олег Литвиненко: морально готові до усіляких неприємностей. Розуміємо, що зима буде складною. Вчимося економити на опаленні. Відносно церкви - ми вже зробили опалювання через електричні конвектори. Для температури близько нуля для нас вигідно. Вже другий рік користуємось і задоволені. Чи треба щось робити? Так. Але треба прораховувати відносно собівартості. Опалення дровами прорахували для нас все таки не самий вигідний варіант. Отже, якщо будуть складності - жалітися не будемо, бо це ціна нашої свободи.

Лора Жукова: живу в приватному будинку, нічим не запасаюся, вірю в ЗСУ і в'яжу для захисників шкарпетки, разом зі мною в'яжуть ще два десятки ніжинок, то ж не померзнемо!

Інна Дирда: не готуюсь. Є надія що справимось з тим що вже є і надто холодно не буде!

Єлизавета Загородня: до зими не готуюсь. В селі проживає свекруха, то дровами запаслися. Цього року, звісно, ціни трохи "кусаються". Але дрова треба. Обігрівач у неї є давно. Будинок там з цегли, тому кожну зиму температура не вище 15 градусів, ми звикли до холоду. Обігрівач є, тому якщо свекруха замерзне - буде чим обігрітись. Всі мої троє дітей виросли при такій температурі і все добре. Тому, ми точно не замерзнемо. А враховуючи те, що ми зараз у квартирі проживаємо, тут взагалі для нас справжнє літо. Впевнена, що після такої "закалки" в дитинстві, зараз ми будемо почуватися комфортно. Куплю собі теплий махровий халат і дітям піжамки. Більше чаю та кави - і приємної зими. Зрештою, наші Захисники будуть не в такому положенні, як ми... Швидкої нам Перемоги! І щоб кожен наш Герой повернувся якнайшвидше додому... А ми в тилу справимося однозначно! Нам взагалі гріх скажитись... 

Олександр Желіба: сучасному дилетантському уряду довіри не маю. Треба сподіватися тільки на себе. Кілька років використовуємо електропростирадла - так буде підігрів тільки однієї локації в квартирі.
Замовлено спальні мішки. У них можна пережити періоди падіння температури у кімнаті. На крайній випадок заготовлено дрова.

Ольга Гук: теплими ковдрами і обігрівачем вже запаслися. Придбали теплі піжами, носки , капці на овчині. Уряд вже попередив, що до будинків будуть подавати нижчу температуру. Думаю не замерзнемо.
 

Гавядінова Даля: я сподіваюся, що все буде більш-менш нормально і ми не будемо мерзнути в наших будинках та квартирах. 

Дівчина з Ніжина Олена каже, що нічим не запасається. Бо як запастися обігрівачами, то можна сидіти і в холоді і без світла. Ковдри особливо тепла не добавлять, а в мене в квартирі завжди 17-18‘, то я звикла до такої температури в зимовий період. 

Ірина Селюк: стосовно мене - не запасаюсь. Як кажуть - будемо вирішувати проблеми по мірі їх поступлення. Стосовно батьків - їм запаслися дровами, бо в них є альтернатива газовому опаленню. 

Володимир Костирко: ми з надією, що все буде добре!

До теми: Шмигаль прозвітував про готовність України до найскладнішого опалювального сезону.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: