Завантаження ...
banner
banner

Чергову допомогу від ніжинців отримали учасники АТО

Відео.
Вже півтора року ніжинські волонтери щотижня привозять допомогу нашим бійцям, які працюють в зоні проведення антитерористичної операції. І вшосте їх супроводжували кореспонденти "Сівер Центр"

Отець Сергій за кермом, за кермом отець сергій, отець сергій ніжин, нежин новости

Вже півтора року ніжинські волонтери щотижня привозять допомогу нашим бійцям, які працюють в зоні проведення антитерористичної операції. І вшосте їх супроводжували кореспонденти ЧОДТРК "Сівер Центр". І якщо раніше зусиль ніжинців вистачало на забезпечення ніжинців в зоні АТО, то тепер волонтери з інтелектуальної столиці Чернігівщини везуть вантажі, зібрані їх колегами з усіх регіонів Сіверщини: Городні і Чернігова, Чорнотичів і Прилук. Список можна продовжувати. А завдяки телевізійникам – вояки мають змогу ще й передати привіт своїм рідним та подяку всім волонтерам Чернігівщини.

Цього дня ми зустріли сонце над Луганщиною – в секторі А, опівдні були у секторі Б, а захід сонця бачили над Азовським морем – у секторі М. Чергова поїздка ніжинського батюшки, капелана і волонтера отця Сергія Чечина пролягла по всій лінії фронту. Перша розгрузка допомоги – у Станиці Луганській, де ми зустрілися з легендарною мамою Танею, медиком батальйону «Айдар», а нині – 128-ї Мукачевської горно-піхотної бригади.


Далі наш шлях – на Донеччину. Сектор Б. Водяне вночі (це вже як правило) бомбили, у свіжих воронках не встигла висохнути земля. Спека неможлива. Для нас. Бійці кажуть, не так вже сьогодні і пече. Подружжя Кульчицьких з Івано–Франківська почало з волонтерської діяльності, а в батальйоні «Карпатська Січ» медики пройшли сім ротацій.

Остання розгрузка – у 406-й ОБАГ. Так вже вийшло, що ми взялися опікуватися цим підрозділом ВМС, де служать і наші земляки. Цього разу допомогу морякам збирали науковці Чернігівського історичного музею імені Тарновського, Ніжинський дитячий садочок №17, волонтери Городні, волонтер з Чорнотичів Микола, допомагали родини демобілізованих, матері і дружини загиблих чернігівців.

Місяць тому ми були першими волонтерами у підрозділі. Отець Сергій благословив бійців і роздав хрестики. Сонце сідало над Азовським морем, ми поверталися додому. Бійці залишалися на захисті України.

Підготував Сергій Корж за матеріалами «Сівер-центр»
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: