Завантаження ...
banner
banner

Прострочена гуманітарка у Чернігові: відкрито кримінальне провадження

Прострочена гуманітарка у Чернігові: відкрито кримінальне провадження фото

На початку вересня керівниця одного з приватних складів Чернігова Вікторія Висовень повідомила, що на території її підприємства зберігається гуманітарна допомога, яку привезла обласна військова адміністрація.

Скандал із гуманітаркою на Чернігівщині набирає обертів. Стосунки з обласною військовою адміністрацією досі документально не оформлені. Першу партію гуманітарки сюди привезли 4 березня, частина – прострочена і не придатна до вживання.

Вікторія Висовень написала звернення до НАБУ, СБУ та військової прокуратури.

 

"Це були медикаменти, продукти, напевно, абсолютно все, що було необхідно людям. Площа, яку це все займало, десь тисяча квадратних метрів – це мінімум. Майже вся база була зайнята гуманітарною допомогою, в тому числі й рампа, і загальні коридори, склади такі от".

 

Вікторія говорить, коли на Чернігівщині активні бойові дії закінчилися, вона неодноразово зверталася до представників ОВА, аби оформити стосунки документально. Досі цього не сталося. На початку вересня жінка дала інтерв’ю одному з телеканалів Чернігова. У сюжеті – кадри залишків гуманітарної допомоги. Строки придатності частини продукції спливли.

Заступниця начальника Чернігівської ОВА Жанни Шерстюк повідомила:

 

"Я не підтверджую того, що те, що відзняте в кадрах, воно належить ОДА. Крім нас там були товари інших волонтерів, там були і є товари різних орендарів. Там не сказано чия вона, не показано строків, не показано накладних на товар, ну як я можу це або підтверджувати, або спростовувати?"

Також вона також додає, що всі товари зі згаданих складів адміністрація вивезла ще місяць тому, але Вікторія Висовень це заперечує.

 

"Це не правда. В нас лишилася на сьогодні гуманітарна допомога у вигляді замороженої продукції: курка, риба, якщо не помиляюся, картопля фрі та напівфабрикати. На жаль, частина цієї продукції вже прострочена".

Зі слів Жани Шерстюк, частина гуманітарної допомоги надходила вже простроченою, для її утилізації існує спеціальна процедура, яка займає певний час. Загалом, з березня Чернігівська ОВА отримала понад дві тисячі палет благодійної допомоги. Окремо роздали ще 470 тисяч продуктових наборів. З частини отриманої благодійності сформували резерв, який зберігається в інших локаціях. 

В березні облік благодійної допомоги майже не вели, всі отримані фури розвантажували й одразу передавали волонтерам. З квітня всю гуманітарку фіксують у спеціально створеній програмі, до якої мають доступ і в Офісі Президента і в центральних органах влади.

Головне управління національної поліції в області розслідує можливе незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги. В рамках провадження перевіряються і факти, які у звернення до правоохоронних органів виклала і Вікторія Висовень. 

 
Титульне фото з мережі
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: