Завантаження ...
banner
banner

Корабель "Ніжин" отримає фінансову підтримку

Корабель "Ніжин" отримає фінансову підтримку фото

30 вересня екіпаж корабля святкує День корабля "Ніжин" та 54-у річницю підняття прапору на кораблі. "Ніжин" — прикордонний сторожовий корабель (артилерійський бронекатер) проєкту 1204 (шифр "Джміль") Державної прикордонної служби України. Був названий на честь міста Ніжин. Має бортовий номер BG-83.

За ініціативи міського голови Олександра Кодоли та з нагоди Дня корабля "Ніжин" було прийнято рішення виконавчим комітетом про фінансову підтримку і виділення субвенції у розмірі 100 тис грн для військової частини де несе службу корабель морської охорони "Ніжин".

Фінансова підтримка спрямована на забезпечення службово-бойової діяльності екіпажу корабля "Ніжин", який захищає водні кордони України.

Корабель "Ніжин" гордий тим, що носить назву нашого міста.

Кораблі морської охорони проекту 1204 "Джміль" – проект річкових артилерійських кораблів часів СРСР, призначені для несення дозорної служби на річках та озерах, підтримки сухопутних військ артилерійсько-кулеметним вогнем, перевезення особового складу з озброєнням під час переправ і дій у басейнах річок, а також для дій в прибережних мілководних районах морів.

У 2019 році пройшов доковий ремонт.

Використано матеріал з Вікіпедії.

Титульне фото з мережі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: