Завантаження ...
banner
banner

Поліцейські психологи радять, як впоратися зі стресовим станом

Поліцейські психологи радять, як впоратися зі стресовим станом фото

Кожен долає стрес по-своєму: хтось швидше адаптується до ситуації і нових умов життя, інші довго не можуть вгамувати почуття чи емоції.

Як впоратися зі стресовим станом – радить старший психолог відділу психологічного забезпечення поліції області Аліна Богдан.

Передусім, слід дотримуватися режиму дня і, за можливості, займатися рутинними справами. Наприклад, піти в душ, прибрати у помешканні, поїсти, приготувати їжу.

– Пам’ятайте, що в стані стресу треба пити воду. Коли нервова система активна, у нас пересихає в роті. Якщо не хочете пити, хоча б змочіть губи чи пополощіть рота. Також допомогти заспокоїтися може їжа. Коли ми жуємо, нервова система виходить зі стану паніки. Носіть із собою жуйки, цукерки. Ідеально, щоби було щось із вираженим смаком, аби повернути себе в стан мінімального спокою.

Слідкуйте за диханням. Робіть вдих на 2 такти, а видих — на 4 чи 6. Тобто затримуйте дихання. Дітям можна давати скоромовки, щоби вони говорили їх на видиху, – говорить Аліна Богдан. – Виконуючи ці прості вправи, можна знизити рівень стресу і покращити свій стан.

Якщо ви відчуваєте що не в змозі впоратися самостійно, варто звернутися за допомогою до спеціаліста.

Бережіть себе та своїх близьких!

Нагадаємо, що цього року в Україні стартувала Національна програма психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Проєкт реалізується за підтримки першої леді України Олени Зеленської. Мета національної програми — надати допомогу кожному, чиє психічне здоров’я зазнало шкоди через війну, хоч би де вони перебували.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: