Завантаження ...
banner

У диверсантів немає жодного шансу: на Чернігівщині провели тренування ЗСУ

У диверсантів немає жодного шансу: на Чернігівщині провели тренування ЗСУ фото

Республіка Білорусь на даний час є союзником російської федерації у агресії проти України, тому сили оборони відпрацьовують весь спектр загроз і вживають необхідних заходів для того, щоби ці загрози не були виконані противником.

Командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність підрозділів спеціального призначення до виконання завдань у Північній операційній зоні поблизу кордону з Білоруссю.

Цього разу перед військові відпрацювали механізми виявлення та знешкодження умовних диверсійно-розвідувальних груп, що пересуваються автотранспортом, а також знищення незаконних збройних формувань.

 

Сьогодні на кордоні з Білоруссю дуже важливо зберігати пильність і тому постійне відпрацювання відповідних заходів спрямоване на забезпечення належного рівня захисту як цивільних, так і військових об’єктів від можливих терористичних загроз. Військовослужбовці тренуються в умовах, максимально наближених до реальних, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За сценарієм, до підрозділу надійшов сигнал про рух двох диверсійно-розвідувальних груп. Одна – у складі військової колони, інша – замаскована під мирних людей на цивільних автомобілях, що було відволікаючим маневром. 

 

Взвод спеціального призначення у кількості двох груп прибув у вказаний район, заблокувавши при цьому напрямки руху ворожих диверсійно-розвідувальних груп. Підготувавши засідки, військові знешкодили техніку противника та захопили у полон диверсантів, – зауважив командир окремого загону спеціального призначення Андрій.

 

Наступним етапом навчань став епізод зі знищення ворожого повітряного десанту. Командир підрозділу отримав вказівку заблокувати район із виявленою диверсійно-розвідувальною групою противника. Окремий загін спеціального призначення, спільно з особовим складом резерву, висунувся у вказаний район. Спецпризначенці провели аеророзвідку, виявили супротивника, після чого передали дані артилеристам. Після того, як мінометниками був «відпрацьований» указаний квадрат, загін спеціального призначення вирушив на «зачистку». Тим часом, особовий склад резерву вийшов на визначений рубіж та здійснив вогневу підтримку.

 

Тренування показало, що особовий склад здатний виконувати завдання та готовий до терористичних загроз, які не виключені у майбутньому. З розвідувальної інформації, яка постійно оновлюється, ми знаємо, що такі можливості у ворога є. Відповідно, ми відпрацьовуємо заходи для унеможливлення проходу ворога на територію нашої країни, - наголосив Сергій Наєв.

 

Титульне фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: