Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого В’ялого Анатолія

У Ніжині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого В’ялого Анатолія фото

На будівлі гімназії № 10 у Ніжині урочисто відкрито пам'ятну меморіальну дошку на честь загиблого випускника цієї школи В’ялого Анатолія Анатолійовича, інструктора-рятувальника пошуково-рятувальної групи і парашутно-десантної служби Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.

Герой загинув 24 лютого вранці, коли з боку російської федерації розпочався масовий ракетний обстріл об’єктів інфраструктури міста Ніжин. Ворог вдарив по командно-диспетчерському пункту, щоб унеможливити або ж ускладнити зліт та посадку українських літаків. Не залишаючи свій пост, Анатолій В’ялий гідно та сміливо продовжував виконувати свої посадові обов’язки. Проте пряме влучання крилатої ракети обірвало молоде життя, від отриманих травм Анатолій загинув на місці події. В’ялий Анатолій нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Міський голова Олександр Кодола звернувся до всіх присутніх зі словами вдячності Анатолію В’ялому та всім героям, які поклали життя за незалежність нашої України. До присутніх звернулася і дружина загиблого - Юлія Миколаївна. Зі сльозами на очах жінка говорила про те, що Анатолій був самовідданою людиною, не міг залишатися осторонь і не словом, а ділом боронив цілісність нашої країни.

Після виступів присутні поклали квіти до меморіальної дошки на знак шани та поваги до загиблого Анатолія Анатолійовича В’ялого.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: