Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині внаслідок вибуху загинув чоловік

На Чернігівщині внаслідок вибуху загинув чоловік фото

Поліції встановлюють причини та обставини, що призвели до загибелі 28-річного мешканця Ічнянської громади внаслідок детонації вибухового предмета.

18 жовтня до поліції надійшло повідомлення про вибух у будинку мешканця Ічні. В результаті необережного поводження із вибуховим пристроєм, чоловік отримав поранення та загинув на місці. Попередньо поліцейські встановили, що у руках чоловіка спрацював боєприпас. Ймовірно, це була граната. Осколкові поранення отримав також і 52-річний батько померлого. Пораненого госпіталізували до лікарні.

Наразі поліцейські встановлюють походження боєприпасу та як він опинився в помешканні чоловіка.

Поліція нагадує громадянам: категорично заборонено наближатися до підозрілих предметів, боєприпасів чи снарядів, торкатися, пересувати їх чи брати до рук. Не намагайтеся розібрати вибухонебезпечні предмети або пристрої. Не приносьте та не зберігайте їх вдома. Одразу повідомляйте про небезпечну знахідку до поліції.

Поліцейські вкотре радять громадянам не наражати себе та оточуючих на небезпеку і здати до поліції незареєстровану зброю, набої та вибухові пристрої, якщо ці речі зберігаються незаконно. Пам’ятайте, добровільна видача зброї та набоїв звільняє від кримінальної відповідальності.

Проте, якщо у громадян зброя вилучається поліцейськими, то вони притягуються до кримінальної відповідальності за частиною 1 або частиною 2 статті 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Недобросовісним власникам заборонених предметів загрожує до 7 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: