Завантаження ...
banner
banner

Напрямок наступу росіян може бути змінений

Напрямок наступу росіян може бути змінений фото

На брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов повідомив, що напрямок наступу росіян може бути змінений на захід білорусько-українського кордону.

Також він зазначив, що загроза відновлення збройними силами росії наступу на північному фронті зростає. Але цього разу напрямок наступу може бути змінений на захід білорусько-українського кордону – для перерізання основних логістичних артерій постачання озброєння та військової техніки Україні від країн-партнерів.

Про головне з брифінгу:

• На території білорусі триває розгортання авіаційних й інших підрозділів збройних сил рф. Також там проводяться заходи з підготовки до прихованої мобілізації. білорусь продовжує надавати свою територію для запуску балістичних ракет і дронів.

• Сили оборони працюють над забезпеченням надійного прикриття держкордону України та Києва з північного напрямку. Якщо противник відкриє другий фронт, ми будемо готові до адекватної відповіді.

• Ситуація на фронті за рахунок мобілізації, зокрема, осіб, які відбували покарання, загострилася. Але ворог успіху не має. Мобілізація у рф призводить лише до збільшення втрат противника.

• Наразі завдання росіян №1 – утримати фронт і зупинити український наступ на Херсонському напрямку. Насамперед вони планують вирішити це завдання за допомогою першої хвилі мобілізації та шляхом збільшення угруповань збройних сил на правобережжі Дніпра.

Проте, аналітики ISW вважають, що ризик російського наступу з Білорусі малоймовірний у найближчі місяці, незважаючи на попередження преставника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова.

•   На думку аналітиків Інституту дослідження війни, такий хід подій залишається малоймовірним у найближчі місяці з огляду на те, що російські сили не мають можливості навіть перекрити українські шляхи постачання із заходу за допомогою наземного наступу.

•   Найближча українська залізнична лінія зі сходу на захід знаходиться за 30 км від білоруського кордону, а Прип'ятські болота надзвичайно ускладнюють ведення маневреної війни через міжнародний кордон у Волинській та Рівненській областях.

Титульне фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: