Завантаження ...
banner

Випив і сів за кермо: по Ніжину продовжують їздити п’яні водії

Випив і сів за кермо: по Ніжину продовжують їздити п’яні водії  фото

За тиждень у Ніжині затримали п’яних водіїїв, які роз’їжджали на авто з ознаками алкогольного та наркотичного сп’яніння.

Повідомляє MYNIZHYN.com

За інформацією Ніжинського відділу поліції, 17 жовтня співробітники поліції під час патрулювання виявили водія з ознаками сп’яніння (попередньо наркотичного). В подальшому, під час огляду авто, в салоні автомобіля виявлено паперовий згорток з рослинною речовиною (зі слів підозрюваного -  рослини коноплі). Як пояснив кермувальник, дані наркотичні речовини зберігав для власного вживання.

Дану подію кваліфіковано по ст. 309 КК України (зберігання наркотичних засобів).

Інша автопригода трапилася 19 жовтня. Близько 16 год. на одній з вулиць м. Ніжинаа нарядом ГРПП виявлено водія (59-річного ніжинця), який керував автомобілем в стані алкогольного сп’яніння. Під час оформлення адміністративних матеріалів, для уникнення притягнення до адміністративної відповідальності запропонував працівникам поліції неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів.

Відтак на водія склали адмінматеріали за ч. 1 ст. 130 КУпАП  (керування транспортним засобом в стані сп’яніння), а пропозиція надання неправомірної вигоди правоохоронцям кваліфіковано по ст. 369 ККУ та відомості внесено до ЄРДР.

Не тільки алкоголь, а й конопля

18 жовтня дільничними офіцерами поліції Ніжинського РВП в м. Ніжині виявлено чоловіка, який поводив себе підозріло. Під час перевірки документів та речей даний 35-річний ніжинець видав пакунок з подрібненою речовиною зеленого кольору. Як пояснив порушник - рослини коноплі зберігав для власного вживання.

Відповідно дані дії кваліфіковано за ст. 309 КК України (зберігання наркотиків)

22 жовтня слідчим відділом Ніжинського РВП під час санкціонованого обшуку в одному з домоволодінь у 43-річного жителя м. Ніжина виявлено та вилучено пакунок з подрібненою речовиною зеленого кольору. Як повідомив власник господарства, даною наркотичною речовиною являються рослини коноплі, які він зберігав для власного вживання. Дані дії кваліфіковано за ст. 309 КК України (зберігання наркотиків)

Що стосується накладених штрафів за всі правопоршушення по місту, то протягом минулого тижня, з 17 по 23 жовтня 2022 року, співробітниками поліції виписано штрафів на загальну суму в розмірі майже 100 тис. грн., з яких добровільно сплачено близько 6 тис. грн.

Правоохоронці нагадують про відповідальність:

за ч. 1 ст. 130 — штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;

за ч. 2 ст. 130 — штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;

за ч. 3 ст. 130 — штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;

за ч. 4 ст. 130 — штраф 34000 або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Фото ілюстроване

Раніше ми писали: На Ніжинщині в ДТП загинув поліцейський

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: