Завантаження ...
banner
banner

Чернігівщина: шахраї виманили у жінки майже 39 тисяч гривень

Чернігівщина: шахраї виманили у жінки майже 39 тисяч гривень фото

Шахраї продовжують свої схеми шахрайства. Все як завжди: родич в біді, хтось намагається списати кошти з рахунку, оплата товару наперед, грошова допомога... Вкотре поліція застерігає громадян в жодному разі не розголошувати свої персональні дані та дані банківської карти, не оплачувати товар наперед, не переходити за підозрілими посиланнями.

Проте, люди або нехтують цим застереженням, або думають: "Мене омине". Не ігноруйте застереження!

25 жовтня до поліції звернулася 42-річна мешканка Чернігова із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло майже 39 тисяч гривень. Жінка розповіла поліцейським, що в соцмережі вона побачила повідомлення про оформлення "грошової допомоги" нібито від відомої міжнародної організації. Перейшовши за посиланням, їй необхідно було ввести секретні дані банківської картки під приводом "перерахування грошової виплати". Потерпіла виконала ці умови, після чого з її рахунку зникли кошти.

Також вчора до поліції звернувся 56-річний мешканець Борзнянської громади, якого ошукали шахраї за аналогічною схемою. Чоловік перейшов за невідомим посиланням в Інтернеті і під приводом "оформлення допомоги" вказав секретні дані своєї банківської картки. Невідомі зловмисники отримали доступ до його рахунку та зняли 28 тисяч гривень.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайств у рамках відкритих кримінальних провадженнях.

Поліція наполегливо рекомендує: в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. В результаті чого шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків і навіть кредитний ліміт.

Пам’ятайте: інформацію про справжні державні виплати та порядок їхнього отримання потрібно перевіряти лише з офіційних джерел.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: