Завантаження ...
banner

Поліція радить, як діяти у разі зникнення дитини

Поліція радить, як діяти  у разі зникнення дитини фото

Поліцейські ювенальної превенції роз’яснюють, як правильно поводитися батькам у разі зникнення дитини під час воєнного стану.

Поліцейські рекомендують діяти за такою інструкцією:

- Якомога швидше зателефонуйте в поліцію і розкажіть про зникнення дитини.

- Повідомте поліцейським найважливіше – ім’я дитини, вік, місце проживання і навчання, час зникнення. Якщо точний час невідомий, можна вказати приблизний. Наприклад, дитина зникла в другій половині дня, коли мала повернутися зі школи. Розкажіть поліції, у що була вдягнена дитина, її особливі прикмети.

- Після вашого дзвінка черговий зорієнтує наряд патрульної поліції на пошук дитини.

- Візьміть актуальне фото дитини та зверніться до найближчого відділу поліції. Місце реєстрації і проживання не важливі.

Також поліція рекомендує покласти у кишеню малолітньої дитини записку з ім’ям та прізвищем, контактним телефоном батьків та адресою.

Після того як дитину розшукали та повернули додому, в жодному випадку не сваріть її. Заспокойте, а згодом поговоріть із нею про те, що сталося.

Аби не потрапляти у такі ситуації поліцейські радять батькам бути уважними до своїх дітей, цікавитися їх дозвіллям та проблемами, будувати довірливі та дружні стосунки аби діти не потрапляли в ситуації, де їм може загрожувати небезпека.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: