Завантаження ...
banner
banner

Ліцеїсти поділилися своїми враженнями про поїздку до Верховної Ради

3 вересня учні Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ імені Миколи Гоголя відвідали Верховну Раду України. Екскурсія відбулася за сприяння депутата Верховної Ради Кодоли Олександра

3 вересня учні Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ імені Миколи Гоголя відвідали Верховну Раду України. Екскурсія відбулася за сприяння депутата Верховної Ради Олександра Кодоли, який поспілкувався із ліцеїстами та взяв участь у екскурсії.

Діти були вражені красою та величчю будівлі Верховної Ради. Завдяки розповіді екскурсовода розширили свої знання про законотворчі процеси та основні історичні віхи розвитку українського парламентаризму.

Зокрема своїми враженнями про проїздку поділилися учениці лінгвістичного класу Ніжинського міського ліцею.


 

Вікторія
- Враження від поїздки у мене залишилися позитивні, але дещо неоднозначні. Попередньо нам говорили, що Верховна Рада є вільним місцем для вільних людей, але як виявилося система відвідування будівлі парламенту є досить непростою. Щоб потрапити до приміщення разом з екскурсією потрібно пройти спеціальний огляд і мені це не дуже сподобалося. Перевірялися сумки, особисті речі. У самому приміщенні Верховної Ради не дозволялося фотографувати, окрім кількох визначених місць.

Перед поїздкою ми надіялися побачити, як відбувається засідання депутатів Верховної ради, але нам не вдалося цього зробити, бо наше перебування у будівлі парламенту  співпало з перервою у роботі депутатів. Але ми побували у сесійній залі, зокрема нам показали, які місця займають які фракції, де працюють окрмі відомі депутати.
 
У самій будівлі мене найбільше вразила картина "Державотворення"  Олексія Кулакова. Вона має дуже великі розміри і я захоплена майстерністю художника, який її написав і зміг відтворити на полотні таку  значну кількість портретів багатьох історичних осіб.
 
Вікторія
- Я розділяю попередню думку, але ще б хотіла додати, що коли ми тільки підійшли до будівлі Верховної Ради, то на бруківці побачили невелику вибоїну, яка нам нагадала про події 31 серпня під стінами парламенту. Від цього стало дуже сумно і зник піднесений настрій, який був з початку нашої подорожі. Але в цілому від цього позитивні враження від екскурсії у мене не змінилися.

Ніжинський міський ліцей,

Аліна 
- Ця поїздка дозволила мені у черговий раз переконатися у тому, що будівля Верховної Ради України має досить цікавий вигляд як ззовні так і всередині. Мене дуже вразила архітектура, особливо велика кількість ліпнини та наявність гарних картин і фото....

На півслові Аліну перервав дзвінок на урок, а шкодити навчальному процесу наших ліцеїстів ми не наважилися, адже можливо серед них як раз і росте хтось, хто ще раз потрапить до сесійної зали Верховної Ради, але вже не в якості учасника екскурсії. 

А поки що ліцеїсти плекають надії про нові подорожі.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: