Завантаження ...
banner

Як отримати безкоштовні дрова: подробиці

Як отримати безкоштовні дрова: подробиці фото

Щоб отримати деревину для обігріву оселі, треба подати заяву до органів місцевої влади. До заяви треба докласти наступні документи

Паспорт та ідентифікаційний код платника податків;

документ, що підтверджує соціальний статус (за наявності).

Водночас цей перелік може бути невичерпним, його визначають у ОВА.

Подати заяву на отримання допомоги можуть мешканці Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської, Чернігівської областей.

Держлісагентство розробило план та схеми постачання. За кожним постраждалим районом закріплені певні лісогосподарські підприємства центру, півночі та заходу”, - сказав Голова агентства Юрій Болоховець.

Для закупівлі палива уряд виділив 562,2 млн грн. Це приблизно 250-300 тис. м3 дров. Понад 5 тис. вагонів. Кошти виділені 8 областям.

Лише три з них – Чернігівська, Сумська, Харківська – мають власний ресурс. Іншим – Херсонщині, Миколаївщині, Запоріжжю, Донеччині, Дніпропетровщині – доведеться допомагати.

Дрова на південь і схід будуть завозити залізничним транспортом з усієї України.

За території Дніпропетровщини, що перебувають під обстрілами, відповідають лісгоспи Житомирської області. За Херсонщину – лісники Рівненської області. За прифронтову Миколаївщину – Волинь.

Свій внесок у програму зроблять всі наші "тилові" області – Львівщина, Київщина, Черкащина, Полтавщина, Вінниччина, Закарпаття тощо.

Більш детальну інформацію читайте у блозі Юрія Болоховця за посиланням 🔗 https://www.epravda.com.ua/columns/2022/11/1/693289/

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: