Завантаження ...
banner
banner

На Прилуччині затримали водія, який скоїв смертельну ДТП

На Прилуччині затримали водія, який скоїв смертельну ДТП фото

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції затримали водія легкового авто, який збив 64-річну велосипедистку в Ічнянській громаді. Потерпіла від отриманих травм померла в лікарні.

Подія сталася 7 листопада близько четвертої вечора на території Ічнянської об’єднаної територіальної громади.

Для з’ясування обставин дорожньо-транспортної пригоди на місці події працювали група реагування патрульної поліції Ічнянського відділення поліції, слідчо-оперативна група Прилуцького райвідділу поліції та слідчий із розслідування злочинів у сфері транспорту.

За попередньою інформацією поліції, 38-річний водій легкового автомобіля наїхав на велосипедистку, яка рухалася в попутному напрямку по краю дороги. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпіла ічнянка померла в лікарні.

Поліцейські затримали мешканця Ічні в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Транспортний засіб поліцейські вилучили.

Слідчий під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури відкрив провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого).

Такі дії караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Наразі поліцейські встановлюють всі обставини дорожньо-транспортної пригоди. В рамках кримінального провадження призначено низку експертиз. Тривають слідчі дії.

Поліція нагадує, що, відповідно до Правил дорожнього руху, в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи та велосипедисти, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, оздобленому світлоповертальними елементами.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: