Завантаження ...
banner
banner

Яке воно, ніжинське студентське життя?

Яке воно, ніжинське студентське життя? фото

17 листопада - Міжнародний день студентів. Студенти - це один із самих прогресивних верств суспільства в усі часи. Їх сміливість і відвага до новаторських ідей не раз ставала взірцем до загального наслідування, надихаючи інших і виступаючи прикладом для майбутніх поколінь.

Чи дійсно студентське життя веселе, як співається у тій пісні? Про це журналісти MYNIZHYN.com спитали самих ніжинських студентів. А іще попросили поділитися із нами цікавими історіями, які трапилися з ними за роки навчання.

Студентські роки для багатьох із нас залишаються найяскравішими і запамʼятовуються на усе життя. Тож, слово нашим студентам.

Наталія Данильченко

Мені усе подобається. Не висипаюсь, бо це гуртожиток і тут завжди шумно. Але через те і цікаво. Живемо у кімнаті утрьох і у кожного із нас свій графік. Я комунікабельна і не люблю бути сама. Одного разу прийшла додому, а моїх у кімнаті не було, то мені так сумно стало та самотньо, що я зібралася і за 15 хвилин до початку комендантської години побігла у другий кінець міста до одногрупниці картоплю смажити! Ще сумку із картоплею несла!

Софія Проскура

Студентське життя прекрасне. Живу у гуртожитку і дуже рада цьому. У мене тут багато друзів. Можу розказати цікаву історію знайомства: ми з дівчатами стояли на балконі 9-го поверху гуртожитку. Внизу побачили хлопця, який саме припаркував свою машину поруч. Я йому помахала, а він у відповідь: «Зараз прийду знайомитись». І таки прийшов! Познайомилися, тепер спілкуємось.

Богдан Пирлик

У нас життя різноманітне. Треба багато чого встигати. Іноді у декого через постійний недосип просто не вистачає сил. Так, наприклад, сталося із моїм одногрупником, який змучений прийшов на пару, сів за останню парту подалі від усіх, щоб його ніхто не чіпав, і заснув. Прямо під час пари! Правда, бути непоміченим йому все ж не вдалося. Постійно щось трапляється. Ось наприклад, нещодавно готував на кухні їсти, а поруч, на тій же плиті готувала дівчина. Не знаю точно, що саме вона готувала, але додавала до своєї страви сметану. Виявилося, що пакет із обох боків був розірваний, і сметана щедро бризнула і у мою каструлю із супом! Дівчина дуже вибачалася, а мені було смішно.

Ірина Кириєнко

Я вчуся на 3-му курсі, та іще і одразу на двох факультетах. Скажу чесно, бувало і складно, бо були карантини, війна і дистанційне навчання. У нас в університеті досить часто відбуваються якісь заходи, так що нудьгувати не доводиться. Особливо мені сподобався «Гоголівські читання». Ми читали твори Гоголя, і усе це відбувалося вночі в аудиторії Гоголя, при свічках, з іншими цікавими атрибутами. Було гарно стилізовано під ту епоху. Така атмосфера була таємнича! Дуже сподобалося!

Влада Шевченко

Студентське життя для мене дуже багатогранне. Там, в університеті, - навчання, і усе так серйозно і маєш бути відповідальним, а вдома теж не зовсім спокійно, але весело. Живу у гуртожитку – треба пристосовуватись. Буває часто піду в душ, а хтось світло виключить, або поставлю їсти готуватися на кухні, і пройде уже чимало часу, а виявляється що плита була не увімкненою… Звикаю до побуту тут. А взагалі мені усе дуже подобається.

Катерина Сирцова

Мені подобається навчатися в університеті. Це ж не лише навчання, це ще і художня самодіяльність, і якісь позааудиторні заходи. Минулого року у нас проходив захід MyDANCE і я брала участь. Довго репетирували, додали до нашого танцю усього за тиждень один важкий елемент – підтримку. У нас часу не було його добре відпрацювати. Мій партнер був мого зросту, ми стояли попереду, і я дуже боялася упасти. На щастя, усе пройшло добре. Але заспокоїлася я, уже коли побачила наш танець на відео. Виглядало усе синхронно, і треба сказати, досить непогано.

А ви пам’ятаєте своє студентське життя? Яким воно було?

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: