Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині щоразу більше абонентів будуть без світла (Відео)

На Чернігівщині щоразу більше абонентів будуть без світла (Відео) фото

16 листопада, весь Чернігів на чотири години був відключений від електропостачання. Таке рішення є вимушеним через критичну ситуацію в енергетиці. Адже 15 листопада росія завдала чергового масованого ракетного удару по Україні. Загалом було випущено понад 90 ракет.

Приблизно 70 ракет збили сили ППО. Решта поцілила в житлові будинки, різні підприємства й об’єкти критичної інфраструктури, 15 з них – саме енергетичні.

«У зв’язку з черговими обстрілами було пошкоджено дуже багато об’єктів енергетики, і станом на сьогодні ситуація критична. По Чернігівській області введені графіки обмежень на 60 відсотків споживання. Тому прошу мешканців міста Чернігова з розумінням поставитися до тих перерв в електропостачанні, що відбуваються. Також прошу зрозуміти: якщо не було влучань по місту, то це не означає, що в місті Чернігові все добре. Наша енергетична система, як організм людини: кожен її елемент взаємопов’язаний»,- Олександр Короп, директор Чернігівських МЕМ.

Інакше кажучи, електрична мережа в Україні тісно пов’язана між областями та містами, в яких є енергогенеруючі потужності, від яких електрика транспортується в різні населені пункти. На сьогодні пропускна спроможність повітряних ліній електропередач є недостатньою, зокрема, така ситуація спостерігається й у Чернігові.

«Ми не можемо на 100 відсотків забезпечити електроенергією, і на даний момент ми не можемо навіть виконувати відключення за графіками, введеними раніше»,- Олександр Короп, директор Чернігівських МЕМ.

 
 

Зранку 17 листопада рашисти знову завдали ракетних ударів по Україні. Ремонтні та відновлювальні роботи енергетичної інфраструктури тривають цілодобово, однак цих зусиль енергетиків замало. Тому для порятунку енергосистеми були запроваджені більш посилені графіки відключень, що діятимуть на території всієї області. З повним переліком адрес можна ознайомитися на сайті АТ «Чернігівобленерго» або за посиланням.

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: