Завантаження ...
banner
banner

Як оформити паспорт у воєнний час: подробиці

Як оформити паспорт у воєнний час: подробиці фото

З 17 листопада оформити паспортні документи стане простіше. Уряд прийняв ряд змін в нормативній базі з урахуванням умов воєнного стану. У першу чергу ситуація покращиться для тих, хто переїхав до інших регіонів України або за кордон, повідомляє телеканал «Новий Чернігів».

Так, зокрема, оформити закордонний паспорт для дитини у дипломатичній установі можна буде на підставі звернення лише одного з батьків.

 

– З дітьми виїжджають за кордон мами. Папи залишаються на обороні країни. Тому згоду іншого з батьків просто практичного неможливо надати в консульських наших дипломатичних установах, – каже Ксенія Лук‘янець, начальник Управління ДМС у Чернігівській області.

 

Ті, хто під тиском обставин (через тимчасову окупацію або активні бойові дії) виїхав до іншого регіону України, не встигнувши завершити оформлення паспорта, матимуть можливість зробити це у місцевому відділенні Державної міграційної служби, а також користуватися електронним документом у додатку "Дія".

Оформити паспорт у воєнний час стане простіше, фото-1
 

– Якщо особа здійснила оформлення того чи іншого виду паспортного документу, але потім поїхала до іншого регіону нашої країни, то вона може звернутися до будь-якого підрозділу Державної міграційної служби і написати заяву про продовження провадження по даній заяві. І такий паспортний документ буде доставлений за місцем перебування особи, – каже Ксенія Лук‘янець.

 

Оформити паспортні документи мона через ЦНАП, управління державної міграційної служби або її територіальні підрозділи. 

З моменту відновлення роботи підрозділів Державної міграційної служби у Чернігівській області, ними було оформлено 21 тисяча внутрішніх паспортів і 41 тисяча закордонних. За аналогічний період минулого року працівники ДМС видали на 11 тисяч більше ID-карток, і на стільки ж менше документів для виїзду за кордон.

 

За матеріалами 0462.ua

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: