Завантаження ...
banner
banner

Співробітники СБУ викрили трьох прокремлівських агітаторів на Чернігівщині

Співробітники СБУ викрили трьох прокремлівських агітаторів на Чернігівщині фото

СБУ на Чернігівщині продовжує виявляти осіб, які йдуть на співпрацю з спецслужбами країни-терориста, виправдовуючи збройну агресію окупантів проти нашої держава та розповсюджують ворожу пропаганду.

Кіберфахівці Управління СБ України в Чернігівській області викрили мешканця м. Сновська, який у соцмережах виправдовував збройну агресію рф.

Пропагандист, уродженець рф, створив в одній із заборонених соціальних мереж сторінку, де розміщував матеріали у яких виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію рф проти України. Крім того, агітатор схвалював загарбницькі дії представників збройних формувань рф, органів влади країни-агресора та незаконних збройних формувань, які створені та фінансуються рф.

Співробітниками спецслужби було викрито мешканку м. Прилуки, яка поширювала у соцмережах матеріали де виправдовувала збройну агресію рф проти України та схвалювала окупаційні дії ворога.

Ворожа пропагандистка розміщувала інформацію, відео та ілюстрації, у яких прославлялись військовослужбовці рф та схвалювались загарбницькі дії представників збройних формувань країни-агресора.

Також, ворожим поплічником виявився громадянин однієї з європейських країн, який проживав на Чернігівщині. Він разом зі своєю співмешканкою за допомогою власних Ютуб- і Телеграм-каналів поширював дописи та відеосюжети, у яких підтримував збройну агресію рф і виправдовував військові злочини окупантів проти цивільного населення та критичної інфраструктури українських міст.

Наразі двох ворожих пропагандистів за рішенням суду визнано винними у скоєнні злочину за ст. ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Стосовно інших двох агітаторів триває досудове розслідування.

Служба безпеки України в регіоні проводжує викривати осіб, причетних до поширення в соціальних мережах агітаційних та проросійських матеріалів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: