Завантаження ...
banner
banner

Міський голова Ніжина Олександр Кодола відвідав з діловим візитом Францію

Міський голова Ніжина Олександр Кодола відвідав з діловим візитом Францію фото

Семеро представників від Чернігівщини були членами української делегації на 104-му Конгресі мерів та президентів агломерацій Франції, який щороку збирає понад 10 000 міських голів та президентів міжмуніципального співробітництва, а також численних іноземних колег. Серед них були й міський голова Ніжина Олександр Кодола, секретар Чернігівської міськради Олександр Ломако та міський голова Ічні Олена Бутурлим.

За словами Олександра Кодоли, він першим від української делегації виступив на конгресі та подякував Франції за підтримку України, яка займає п’яте місце за обсягом допомоги нашій державі та українським біженцям.

 

"Головна мета — це виконання доручення президента щодо збільшення підтримки іноземних держав та конкретних міст, громад, муніципалітетів Євросоюзу, що стосується України й наших міст. До речі українська делегація вперше була представлена на цьому конгресі й велика увага на ньому була приділена саме Україні", 

 говорить Олександр Кодола.

Ще однією метою роботи української делегації на конгресі був пошук партнерів серед міст французької республіки.

 

"У нас є конкретний результат — це місто Сен-Жермен. Ми провели зустріч з його мером, який є віцепрезидентом столичного регіону Іль-де-Франс, який є куратором Чернігівщини по відбудові та гуманітарній допомозі. Це місто потенційно може стати містом-партнером Ніжина. Мер міста Сен-Жермен сам запропонував декілька проєктів на реалізацію: надання генераторів, облаштування бомбосховищ та укриттів в школах, підтримка бібліотек Чернігівщини",

 

— каже міський голова Ніжина.

Також офіційно містами-партнерами стали Чернігів та Реймс. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив секретар Чернігівської міськради Олександр Ломако.

 

Також у рамках конгресу відбулася зустріч у французькому Сенаті, де представники Чернігівщини закликали збільшити допомогу Україні у гуманітарному напрямку, генераторами, іншими джерелами живлення та військовою допомогою.

Останнім був прийом у Президента Французької республіки Емманюеля Макрона.

 

"Ми подякували йому за підтримку, а він запевнив нас, що Франція буде з Україною стільки, скільки потрібно. Також озвучили йому те, що нам болить. У середу були ракетні обстріли України, ми розповіли йому про це та про те, що фактично пів доби наша Чернігівщина була без електроенергії, а країна досі перебуває на грані повного блекауту. Ми побачили, що він дійсно цим щиро переймається"

 

, — каже Кодола.

Багато французьких компаній-виробників генераторів на урядовому рівні вирішують питання постачання Україні генераторів та інших видів альтернативного живлення, додає міський голова Ніжина.

Своєю чергою, очільниця МЗС Франції Катрін Колонна заявила, що Франція вже відправила до України 100 потужних генераторів, щоб допомогти впоратися з наслідками російських ударів по енергетичній інфраструктурі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: