Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині від поліомієліту імунізують усіх малюків

У зв'язку із спалахами поліомієліту в Україні Міністерство охорони здоров'я планує проведення імунізації в національному масштабі, у тому числі – і на Чернігівщині. Імунізують усіх дітей молодших шести років.

У зв’язку із спалахами поліомієліту в Україні Міністерство охорони здоров’я планує проведення імунізації в національному масштабі, у тому числі – і на Чернігівщині. Імунізують усіх дітей молодших шести років. 

Таке рішення прийняв нещодавно створений Оперативний штаб з питань реагування на спалах поліомієліту в Україні. Про це повідомляє Високий вал.

«Зважаючи на те, що кількість мутацій вірусу, який було виявлено у дітей на Закарпатті, показує, що даний вірус міг циркулювати в Україні протягом останніх 2-х років та через низький рівень імунізації від поліомієліту, ми маємо вживати кардинальних і дуже оперативних заходів, щоб протидіяти розповсюдженню захворювання. Підкреслюю, що це уже не рутинна імунізація, це реакція на спалах», - зазначив заступник Міністра охорони здоров’я України Ігор Перегінець.

За його словами, перший раунд буде проводитися поетапно: із Закарпатської області та прилеглих до неї Львівської, Івано-Франківської областей, і протягом двох тижнів має бути охоплено всю Україну.
 
Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я, всі регіональні управління охорони здоров’я отримають вакцину і затверджений план екстреної імунізації з роз’ясненнями, аби мати засоби та повну інформацію для проведення необхідних заходів у боротьбі з поліомієлітом в Україні.
 
Вакцину для імунізації від поліомієліту на Чернігівщину мають привезти вже на наступному тижні.
 
«Вакцина, яка зараз знаходиться на складах ДП «Укрвакцина» МОЗ України, має бути розвезена в регіони вже з наступного тижня. Проте до того часу, поки вона потрапить до медичних закладів, ми нагадуємо – регіони мають ще 60 тисяч доз залишків вакцини проти поліомієліту, які можна і потрібно використовувати», - наголосив Ігор Перегінець.
 
Втім, заступник начальника управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації Володимир Пулін розповів? що вакцин проти поліомієліту на Чернігівщині немає. За його словами, всі вакцини, які будуть розповсюджені по Україні – це гуманітарна допомога від Канади. Відтак, для населення імунізація буде безкоштовною.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: