Завантаження ...
banner

Ніжинці розповіли чим займаються, коли вимикають світло

Ніжинці розповіли чим займаються, коли вимикають світло фото

«Війна вносить корективи в життя українців» - цю фразу ми чуємо досить часто вже котрий місяць поспіль. Так, вносить… росія завдає масовані ракетні удари по Україні, пошкоджуючи енергетичну інфраструктуру і через ворожі обстріли майже вся країна потерпає від відключень електроенергії.

Але людина так влаштована, що може пристосуватися і звикнути до багатьох, різних обставин.

Приміром, жителі Бучі навіть говорять, що вже звикли до темряви…і не знають, що робити, коли світло вмикають…І таке буває..

А нещодавно довелося почути і такий вислів:

 

коли вимикають світло у темний час доби, в цьому є щось благодатне, щось із переказів глибокої давнини.

Зараз люди роблять все те, що й завжди, але в напівтемряві або ж при свічках чи лампадках: готують їжу, граються з дітьми в різні ігри, прибирають оселю, в’яжуть, тощо.

Нагадаємо, раніше ми писали, як відомі телеведучі розповіли, чим займаються, коли вимикають світло

Журналісти MYNIZHYN.com запитали у жителів та гостей нашого міста, чим вони займаються, коли довгий час немає світла?

І ось що вони нам розповіли

Олександр Желіба

По різному: буває, готую на кухні, спілкуюся з родиною. Часто працюю на ноуті, для чого роздаю з телефона інтернет. Коли нет лягає - читаю на телефоні новини чи електроні книжки.

Ірина Селюк

Як правило, я працюю до пізна .. або чекаю (працюю) в офісі, бо там світло не вимикають. Коли вдома, то займаюся різними справами: буває готую під ліхтариком, займаємося спортом або граємо з сином в настільні ігри. Інколи дивимося мультфільми з планшету. Тож, ми вже звикли..

Світлана Євдокименко

Коли вимикають світло, я відпочиваю після робочого дня, готую їсти, переглядаю новини в інтернеті

Ярослав Йотка

Як би це банально не звучало, але співаємо. Чесно! Я беру акордеон і починаємо з дружиною співати. Звичайно, що триває такий концерт не весь час, але точно відволікає від нудьги! (Посміхається – авт.)

Оксана Авраменко

Я працюю, тому коли повертаюсь з роботи, то залишається не так багато часу проводити у темряві. Взагалі, нічого не змінюється, зі світлом чи без, так само готую їсти, прибираю, перевіряю уроки, вечеряємо, теплий душ і спати! Ми дружимо з новітніми технологіями, тому в нас не так то і темно, якщо чесно.

Галина Ващенко

Я ставлю свічку близенько до книжки і читаю молитви. Як світла немає, то можна і в’язати, але очі втомлюються, то ж не дуже хочеться. Раніше дуже багато в’язала, а зараз вже літа не ті. А, буває, просто раніше лягаю спати, все рівно рано встаю, коли вже на дворі видно.

Роман Желєзко

Релаксую. Відсутність світла мені дарує спокій і згадки про дитинство. Це можливість відпочити від гаджетів, які для нас стали чи не частиною тіла.

Тетяна Гулицька

Я в’яжу шкарпетки для наших воїнів ЗСУ. Роблю це при свічках, адже наші бабусі при каганцях вишивали, а це набагато складніше. Не сама в’яжу, а ще й зорганізувала на це жінок нашого міста, то в нас ціла команда!

А нещодавно купила ліхтарик. І ви знаєте, при свічках навіть краще, не так втомлюються очі і це заняття заспокоює: сидиш і в’яжеш собі тихенько, поки догорить свічка.

***

Жителька Ніжина Лора Жукова говорить, що на щастя, світло не вимикають, а Павло Тітовець каже: коли вимикають світло, то ми з дружиною граємо в інтелектуальні ігри.

Від редакції: 

згадуються наші бабусі, які вишивали і пряли при свічках, і стає досить дивно: як вони могли ткати полотно, робити такі оригінальні, творчі, неповторні вишиванки для своїх родин просто в напівтемряві?

Українські родини - нація незламних і це передається з покоління в покоління. Отже, ми обов’язково переможемо і Україна засяє!

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: