Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині ухвалили бюджет на 2023 рік: на що підуть гроші

У Ніжині ухвалили бюджет на 2023 рік: на що підуть гроші  фото

7 грудня на черговій, 26 сесії Ніжинської міської ради ухвалили бюджет громади на 2023 рік. Бюджет сладає 571 531 800 гривень.

Це прокоментував міський голова Ніжина Олександр Кодола.

"Ми плануємо на наступний рік ремонти доріг, пішохідних зон та тротуарів, оскільки в місті практично не має тротуарів" - зазанчив очільник міста. 

Також гроші закладаються на підтримку військових частин та програми підтримки тероборони.
 

"Підтримуємо багато військових підрозділів субвенціями або закупівлею необхідного обладнання. Найбільша увага приділяється безпеці й обороні".

 

Кодола додає, що підходи до формування бюджету змінювалися кожного місяця, адже держава вводила різні нормативні акти по різних податках.Через це фінансовому управлінню доводилося корегувати чинний бюджет.

"Планували провести масштабну реконструкцію деяких скверів: парк Богдана Хмельницького, Графський парк, головного парку відпочинку Тараса Шевченка. Ці всі проєкти не були реалізовані й кошти, які планувалися на них, перерозподілили на ремонти укриттів, питання безпеки, купівлю генераторів та на підтримку тероборони, військових частин. Багато проєктів на розвиток міста та громади через війну були поставлені на паузу".

Нагадаємо, що тогорічний бюджет Ніжина становив 588 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: