Завантаження ...
banner
banner

Відключеня світла: яка ситуація з теплопосатчанням у Ніжині

Відключеня світла: яка ситуація з теплопосатчанням у Ніжині фото

Деякі ніжинські котельні не працюють на постійній основі через відключення електроенергії. У 5-ти з 13 котелень відключають світло.

Про це мова йшла сьогодні, 13 грудня на щотижневій нараді керівників управлінь та відділів при міському голові. 

Найскладніша ситуація на котельнях Космонавтів та Амосова.

Котельня на Амосова забезпечує теплом 2 тис. 530 абонентів. За минулу ніч, як повідомила директор ТОВ «НіжинТеплоМереж» Любов Ісаєнко, на котельні Амосова 6 разів виключали світло.

У домівках ніжинців +13, а це ще не було великих морозів. Міський голова Олександр Кодола особисто відвідав декілька помешкань.

Графік 3 на 6 є неприйнятним для котелень. Директор Ніжинського РЕМ Володимир Самсоненко запевнив, що РЕМ не може самостійно змінити ситуацію.

Натомість, міська влада просить знайти рішення, наприклад, перепідключити котельні на іншу лінію живлення. «Місто готове профінансувати дані роботи, головне забезпечити людей теплом», — зауважив Олександр Кодола.

Котельні на вулицях Гайдамацька і Коцюбинського вже в процесі перепідключення на іншу лінію, але було пошкоджено кабель, як розповів директор Ніжинського РЕМу. Найближчим часом у цих котельнях буде відновлено цілодобове живлення без графіків.

Ще один варіант — генератори, але вони не зможуть цілодобово забезпечувати котельні світлом. Їх можна використовувати в разі надзвичайних ситуацій. Декілька генераторів у ТОВ «НіжинТеплоМереж» є. Також йде процес закупівлі ще додаткових генераторів, щоб забезпечити всі котельні.

Котельні зараз головні об'єкти критичної інфраструктури, тому вони мають бути забезпечені цілодобовим безперебійним живленням. Щодо цього питання міський голова Ніжина буде звертатися до Чернігівської обласної військової адміністрації та до Укренерго.

uezd.com.ua 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: