Завантаження ...
banner

Зірка ТікТоку: чернігівський бульдог Фанта (Відео)

Зірка ТікТоку: чернігівський бульдог Фанта (Відео) фото

Смішні коротенькі відео з життя французького бульдога, що живе у Чернігові і носить солодке ім'я Фанта, збирають тисячі переглядів у популярній соцмережі. Власниця Анна Данилюк говорить, що довго мріяла про собаку. А коли вже з'явився домашній улюбленець, почала знімати відео для власного архіву.

«Я дуже довго мріяла про песика, і в один зі своїх днів народження я вже остаточно налаштувалася, щоб його придбати. Подивилася різні оголошення та розказала мамі про це, а вона відповіла мені, що в неї є знайома, яка займається песиками. У неї було три породи – йорк, шпіц і французький бульдог, якого я й вибрала. Я спершу хотіла мопса, а потім подумала, що французький бульдог дуже схожий на нього, тому так і вибрала», — Анна Данилюк, власниця собаки.

Анна пригадує, що очікувала на собаку 8 місяців, а коли він опинився вдома – радості не було меж. Оскільки це був перший досвід утримання песика, довелося долати певні складнощі.

 
 

«У мене не було у близьких знайомих собачки, тому я, мабуть, дуже мріяла про це і думала, що це буде легко. А коли вона з’явилася в мене, це було насправді було дуже важко і я не певна, що погодилась би на це, якби знала раніше всі нюанси, що стільки часу і турботи необхідно приділяти собачкам. Бо коли вони маленькі, їх необхідно годувати 10 разів на день, я бігала з роботи по 3-4 рази, аби її погодувати Намагалася її заспокоювати, тому що перший час вона звикала, що вже не зі своїми братиками та сестричками, не зі своєю мамою», — Анна Данилюк, власниця собаки.

Утім, уже через пів року більшість проблем була позаду.

 

«Зараз їй, мабуть, пощастило, що я працюю з дому і вона завжди має доступ до мене, то вона взагалі не залишається сама. Вона завжди десь зі мною, навіть коли ми ходимо до якихось закладів. Дуже круто, що в Чернігові велика кількість закладів PetFriendly. І коли ми приходимо, то нам і лежанку для собаки пропонують, і є якась їжа, водичка та смаколики. 

 

Цікаве ім’я для французького бульдога допоміг вибрати знайомий. 

«У моєї знайомої є песик мопс і його звати Швепс (Schweppes), мабуть, після спілкування з ним я і захотіла собі собачку. Саме таку невеличку, щоб вона була маленька, але не зовсім, аби з нею можна було побігати та пострибати. І коли ми вже визначилися, що в нас буде саме французький бульдог… поки ми чекали, я багато переглядала варіантів. Навіть спочатку думала що назву Чані, це через те, що я полюбляю актора Джекі Чана. І десь місяць я думала, що в мене буде песик Чані. Але потім власник Швепса запропонував: «А давайте у вас буде Fanta», і мені дуже сподобалося це ім’я», — Анна Данилюк, власниця собаки.

Перші відео знімали для родинного кола, а потім рідні підказали ідею створення TikTok-блогу.

«Коли у мене з’явилася Фанта, то я, мабуть, як і всі власники собачок і будь-яких тваринок, почала її дуже багато знімати, я хотіла всім показати, яка вона гарненька. Показувала друзям та близьким, ми всі разом сміялися, вони тоді сказали, що вона дуже фотогенічна і гарненька, тому можна створити популярний зараз TikTok-блог і викладати це все туди. Здебільшого в нас були моменти, які ми хотіли зафіксувати з нею. Дуже гарно там зараз простежується, як вона виросла», — Анна Данилюк, власниця собаки.

Відео також допомагає знімати сестра Анни – Дар’я. Разом вони частенько гуляють містом і створюють контент. Як каже сама Анна, головне — не забути смаколики, які дуже полюбляє Фанта. Відомі чернігівські бренди спорядження та одягу також раді співпраці, а на прогулянках уже починають впізнавати і містяни.  

 

«У нас багато знайомих і ми у соціальних мережах теж про неї часто розповідаємо. То коли ми з Фантою гуляємо і я починаю її гукати: «Фанта, Фанта!», то кажуть: «О, а ми вас знаємо, бачили у знайомих на відео!» або ще щось. Тобто багато знайомих уже знають про Фанту, безпосередньо не спілкуючись із нею», — Анна Данилюк, власниця собаки.

 

З огляду на популярність пса Патрона, в Україні вже більше дітей хочуть завести собі собаку. Утім, Анна зазначає, що будь-який собака потребує багато уваги, турботи та піклування. А на початках обійтися без допомоги батьків не вдасться.  

«Мабуть, я, як і всі дітки, коли була мала, мріяла про песика та просила маму завести його та казала, що буду сама його виховувати. Але з досвіду можу сказати, що батькам все одно перші пів року доведеться взяти на себе цей обов’язок. Тому що треба надавати і ветеринарні послуги, інколи доводиться прокидатися і о 3-4 ранку, бо собачка стоїть біля тебе і плаче, що хоче погуляти. То всі ці перші пів року, коли адаптація, необхідно, щоб велику увагу приділяли саме дорослі», — Анна Данилюк, власниця собаки.

Ще доволі важливий аспект – виховання та навчання команд.

«Я вважаю, що песики — це такі ж члени нашого соціуму і необхідно їх поважати, а для цього найголовніше — їх виховання. Я дуже полюбляю, коли собака вихований, коли в місті він ходить на повідку. З дітьми треба дозволяти гратися, якщо поряд є дорослі і вони спитали дозволу. Наприклад, наша Фанта дуже полюбляє діток. Вчити команд, бо якщо собака буде невихований, то це буде велика проблема у сім’ї. Також вважаю, що собаці не треба спати на ліжку з власником, а треба, щоб у нього було своє місце. І в соціумі він буде гарно поводитиcя лише тоді, якщо буде навчений команд і знатиме, що в нього є господар, який за нього відповідає», — Анна Данилюк, власниця собаки.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: