Завантаження ...
banner
banner

Відсторонений від посади мер Чернігова назвав причини конфлікту з Офісом президента

Відсторонений від посади мер Чернігова назвав причини конфлікту з Офісом президента фото

Мер Чернігова Владислав Атрошенко, якого суд на рік відсторонив від посади, пояснив причини конфлікту з Офісом президента. В інтерв‘ю журналістам «Українська Правда» він назвав 4 причини.

По-перше, це рішення про створення обласної партії «Рідний дім» і про самостійну її участь у місцевих виборах. «Я прийняв рішення тоді, що можна намагатися вибудувати конструктивні відносини з партією влади, але бути ближче до людей і працювати на своїх виборців саме в області», - підкреслив він.

Раніше ми писали: Мера Чернігова Атрошенка позбавили посади на 1 рік: подробиці

По-друге, ситуація навколо компенсації тарифів на тепло регіонам. Атрошенко пояснив, що Чернігів знаходиться на Півночі країни, і для того, щоб нагріти теплоносії, потрібно більше газу. При цьому компенсацію держава запропонувала однакову всім. «Я публічно сказав, що все це несправедливо», - підкреслив мер.

По-третє, каже Атрошенко, це стосунки з мером Києва Віталієм Кличком, зокрема, мова йде про підписання партіями «Рідний дім» та «Удар» угоди про співробітництво.

По-четверте, ситуація навколо виборів до парламенту у 206 окрузі після смерті Антона Полякова від «Слуги народу». «Партія влади навіть не виставляла свого кандидата, не маючи шансів на перемогу», - пояснив він.

«Сукупність цих причин у кінці кінців призвели до сотень кримінальних справ, обшуків десятків співробітників і комунальних підприємств, і міської ради, і приватних підприємств», - підсумував Атрошенко.

Передісторія:

У вересні НАЗК склало протокол про конфлікт інтересів та про корупцію щодо Атрошенка. На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Атрошенко використовував службовий автомобіль в інтересах своєї сім'ї. При цьому було використано 200 л бензину, витрати на який відшкодували з міського бюджету.

Водночас, петиція на сайті президента з вимогою припинити політичний тиск на Атрошенка за два місяці зібрала понад 25 тисяч голосів і тепер її має розглянути президент.

2 липня меру Чернігова Владиславу Атрошенку вдруге не дозволили перетнути кордон. Він збирався взяти участь у конференції з відновлення України, що мала відбутися 4 липня у Швейцарії.

Після цього заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко натякнув меру Чернігова, що місто обійдеться і без нього.

Атрошенко заявив, що підлеглі президента намагаються усунути його від управління містом і попросив Володимира Зеленського втрутитися у цю ситуацію.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: