Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відкрили меморіальні дошки на честь двох загиблих героїв

 У Ніжині відкрили меморіальні дошки на честь двох загиблих героїв  фото

16 грудня у Ніжині відкрили меморіальну дошку на честь бійця полку "Азов" Богдана Гришкевича за позивним "Космос" та прапорщика служби цивільного захисту та фельдшера-рятувальника пошуково-рятувальної групи Вадима Миколенка. Дошку встановили на фасаді медичного коледжу, де навчалися бійці.

Богдану було 29 років, він загинув внаслідок вибуху 29 липня у виправній колонії в селищі Молодіжне Оленівської селищної ради на тимчасово окупованій території Донецької області.

Ім'я Богдана було в списку із 50 загиблих.

Чоловік народився у Ніжині, навчався в Ніжинському медичному коледжі, розповідає викладачка коледжу Людмила Глазкова.

"Працював у Ніжинській міській лікарні, в неврологічному відділенні, а потім повернувся до Чернігова. Мама його розповідала, що він цікавився парамедициною, весь час вебінари, семінари – йому було все це цікаво. Тому коли у 2014-му війська вторглися на територію українського Донбасу, тоді він відразу ж записався до добровольчого батальйону, який через певний час називався військовою частиною 3057 Нацгвардії України. Він пройшов всю АТО, брав участь у Широкинській операції 2015 року і в тому ж році він долучився до легендарного полку "Азов", — розповіла викладачка Ніжинського медичного коледжу Людмила Глазкова.

З 2014 року Богдан Гришкевич був санітаром відділення збору та евакуації поранених та старшим сержантом полку "Азов". Нагороджений орденом III ступеня "За мужність".

За словами Людмили Глазкової, тіло Богдана повернули батькам тільки восени, 13 листопада його кремували. У чоловіка залишилася трирічна донька.

Також, 16 грудня на фасаді Медичного коледжу відкрили меморіальну дошку прапорщика служби цивільного захисту, фельдшера-рятувальника пошуково-рятувальної групи Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України Вадима Миколенка.

Чоловік до останнього перебував на своєму бойовому посту. Він загинув під час бомбардування аеродрому "Ніжин" зранку 24 лютого.

Вадиму Миколенку було 25 років, його посмертно нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: