Завантаження ...
banner
banner

Фермер із Чернігівщини розповів про звірства рашистів під час окупації

Фермер із Чернігівщини розповів про звірства рашистів під час окупації фото

Окупанти знищують агросектор України. Великих втрат зазнали й аграрії з Чернігівщини. Фермер Вадим Мінєвський розповів про повне знищення його господарства в селі Іванівка: через російський обстріл тут загинуло 460 свиней.

Своєю історією Вадим Мінєвський поділився на власній сторінці в Facebook.

Він акцентував увагу на тому, що під час Другої світової війни німецькі фашисти також позбавляли українців власності.

 

«Я повідаю вам, що зробили німецькі фашисти під час окупації Тростянця Чернігівської області. В період окупації 40-х років німці повністю вивезли племінне поголів’я корів та биків залізничними шляхами в Німеччину, оскільки розуміли цінність тварин. Після закінчення Другої світової війни люди пішки пригнали стадо і під керівництвом мого діда, Міневського Вадима Яновича, відновлювали племрадгосп. Про це є багато свідчень в енциклопедії та музеї. На честь діда назвали вулицю та мене», – говорить фермер.

 

Проте все вищесказане не зрівняється із звірствами російських окупантів.

«Я пішов по слідам свого діда і зайнявся розведенням угорської пухової мангалиці. В період чергової окупації села Іванівка під Черніговом вже російськими фашистами, коли я мирно на своїй фермі годував тварин, під’їхав БТР і відкрили вогонь по мені. Потім влаштували сафарі. Все племінне поголів’я – 460 тварин – були знищені. Нашого домашнього собаку – шарпея Марла – після знущань стратили. Я це вам розповів для того, щоб ви розуміли різницю між німецькими та російськими окупантами. Приїжджайте, вас чекає багато свідчень масових вбивств», – зазначив Вадим Мінєвський.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: