Завантаження ...
banner

У мешканця Прилуччини шахраї зняли з картки кругленьку суму

У мешканця Прилуччини шахраї зняли з картки кругленьку суму фото

19 грудня, до поліції звернувся 59-річний мешканець Прилуцького району і повідомив, що йому зателефонував невідомий і представився оператором банку. Незнайомець розповів чоловіку, що його картка заблокована і, щоб її розблокувати, треба повідомити її реквізити. Чоловік виконав усі вказівки і таким чином надав шахраям доступ до свого рахунку.

А потім виявив зникнення понад 22 тисяч гривень із картки. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.
За цим фактом слідчий поліції відкрив провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів, по телефону нікому не розповідайте жодних відомостей зі своєї картки. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій потрібно повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль з SMS-повідомлення, негайно завершуйте розмову. Це шахрай! Усі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.

Пам’ятайте: справжній банківський працівник не має права питати у вас секретні дані картки і ніколи цього не робитиме. Так вчиняє тільки шахрай.
Розкажіть про цю схему шахрайства своїм родичам і близьким, особливо людям похилого віку.

Поліцейські закликають мешканців Чернігівщини не передавати стороннім особам жодних відомостей про свої банківські картки. Представляючись співробітниками банків, шахраї випитують секретні дані і можуть отримати доступ до ваших рахунків.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: