Завантаження ...
banner
banner

Вибори відбулися, але ректора не обрали

Вчора, 18 вересня, у стінах Ніжинського державного університету відбулися вибори ректора. Кандидатур на цю посаду було 3, це нинішній ректор Бойко О.Д. професор кафедри географії Смаль В.В. та професор кафедри вищої математики Яковець В.П.

вибори ректора ніжин,

Вчора, 18 вересня, у стінах Ніжинського державного університету відбулися вибори ректора. Кандидатур на цю посаду було 3, це нинішній ректор Бойко О.Д. професор кафедри географії Смаль В.В. та професор кафедри вищої математики Яковець В.П., який раніше вже очолював університет.

Напружені вибори тривали з 9 до 15:00 після чого розпочалися, ще більш напружений підрахунок голосів по завершенні яких було оголошено наступні результати:

Бойко О.Д. - 146 голосів (38,4%);
Смаль В.В. - 103 голосів (27,1%);
Яковець В.П. - 75 голосів (19,7%).

Не підтримую жодного кандидата - 22 голосів (5,8%).

Тобто університет чекає другий тур виборів, які відбудуться у наступний четвер 24 вересня. І впевнено спрогнозувати результати другого туру ніхто ні з викладачів, ні з студентів не береться. Адже голоси 75 осіб, які підтримали Яковця В.П. та ті хто не підтримали жодного кандидата можуть у другому турі зіграти вирішальну роль. 

По темі: Студенти НДУ збираються писати замість рефератів статті до Вікіпедії

Студенти, з якими вдалося поспілкуватися редакції Mynizhyn.com дещо розчаровані результатами виборів, адже очікували, що ім'я ректора, стане відомим вже після першого туру. Натомість викладачі університету були більш стримані у своїх судженнях і майже всі очікували проведення другого туру. Але всі представники університету надіються, що після виборів університет чекають якісні зміни і вдасться уникнути кадрових чисток. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: