Завантаження ...
banner
banner

Ніжин з робочим візітом відвідав Мартін Дюплантьє: про що говорили?

Ніжин з робочим візітом відвідав Мартін Дюплантьє: про що говорили?  фото

Ніжина відвідав Президент Асоціації архітектури Франції Мартін Дюплантьє. Зустріч відбулася 20 грудня, в рамках домовленостей, досягнутих в результаті участі міського голови Олександра Кодоли у Конгресі Асоціації Мерів Франції.

Говорили про те, як варто відбудовувати зруйновані міста України, чого найбільше наразі потребує Ніжин в умовах повномасштабного вторгнення і що важливо змінювати та розбудовувати у Ніжині вже сьогодні. Йшлося про важливість присвячувати ресурси короткостроковим, надзвичайним завданням для захисту населення, але, водночас, думати про післязавтра, коли Україна буде звільнена.

В ході дискусії архітектор запропонував вивчити питання розбудови у нашому місті використання геотермальної енергії (тепла з землі) для опалення будинку. А також облаштування наземних укриттів на території міста, зокрема біля тих освітніх закладів, що не мають приміщень, які можна використовувати, як укриття.

«Насамперед архітектура – це про захист. Ця війна показує, якою важливою є архітектура і яким об’ємним є цей захист, як укриття захищають. Тому архітектура – це, найперше, захист наших життів», - говорить французький архітектор.

Він зазначив, що Ніжин має хороші активи. І цю архітектурну цінність потрібно розвивати.

Прогулюючись історичною Гоголівською, французький архітектор назвав Ніжин дуже красивим містом:

«Мені подобається те, що це пішохідне місто. Ніжин має дивитися на свої активи зважаючи на те, що це стане спадщиною ХХІ століття. Всі ці елементи є частиною міської історії. Зараз ми в іншій частині історії, тож мусимо нести за неї відповідальність».

На завершення зустрічі було підписано Меморандум про співробітництво.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: