Завантаження ...
banner
banner

Лікар із Чернігова розповіла, як переправляла через міст недоношених дітей

Лікар із Чернігова розповіла, як переправляла через міст недоношених дітей фото

Вікторія Вікторівна Базарна — завідувачка неонатального відділення з ліжками постінтенсивного виходжування для новонароджених КНП «Пологовий будинок» у Чернігові. Нещодавно вона стала лауреаткою конкурсу «Жінка року».

Вікторія Вікторівна згадує, що у перший день війни народилась трійня-дівчаток, а потім ще - 2 дівчинки і хлопчик. Під час обстрілів діти та матусі знаходились у сховищі пологового.

Колеги лауреатки конкурсу дуже схвально відгукуються про неї.

Так, Галина Леник медична директорка КНП "Пологовий будинок" розповіла, що Вікторія очолює великий підрозділ у пологовому будинку. Це структурний підрозділ, який
відповідає за малесеньких діточок, немовлят. Під час активних бойових дій і зараз вона несла велику відповідальність за життя новонароджених дітей та жінок.

Олександр Гошко завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених каже, що Вікторія - дуже мужня і смілива. Він разом з Вікою переносили недоношених дітей через вже пошкоджений пішохідний міст, аби доправити їх до лікарні Охматдит у столиці. Таких дітей за період активних бойових дій було близько 10-ти.

Вікторія Вікторівна Базарна:
- Коли ми під'їхали до цього мосту, я побачила велику чергу людей на евакуацію. І перенесли дитину на руках, де на іншому березі річки вже був підготовлений спеціальний трансопорт.
- Ми чули ці постріли, як летять та розриваються снаряди і для нормальних людей - війна це дуже складно психологічно.
- Але на зважаючи на війну діти народжувались. Новоспечені мами дуже хвилювались, я давала їм свій телефон і коли з'являвся зв'язок жінки дуже багато дзвонили, питали що роботи в тій чи іншій ситуації, отримували поради.

Вікторія каже, що у важкі моменти її підтримували батьки та коханий чоловік, який для неї є опорою і дороговказом. З ним у Вікторії 10 хрещеників на двох - 6 хлопчиків і 4 дівчинки.
Також лікарка додає, що війна змінила її, вона стала більш сильною та загартованою. Вірить у те, що всі українці дочекаються на перемогу і країна буде квітучою, без сліз та страждань, гарною і достойною державою, яку будуть знати у всьому світі.

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: