Завантаження ...
banner
banner

Чернігівському рятувальнику, який підірвався на міні потрібна ваша допомога

Чернігівському рятувальнику, який підірвався на міні потрібна ваша допомога фото

Рятувальник з Чернігова Олександр Борисенко 17 грудня підірвався на протипіхотній фугасній міні, під час виконання завдання у Харківській області біля Чугуєва. Чоловіка доправили в лікарню у Харкові.

Напередодні у його Тіт-току з'явились відео від 14-го та 16-го грудня, де зазначається, що вони зняті на Харківщині. На кадрах видно, як сапери на спеціальних лопатках виносять з місць розмінування фугасні міни-пелюстки.

Раніше ми писали: Піротехнік з Чернігова підірвався на міні: подробиці

Довідково:

ПФМ-1 (протипіхотна фугасна міна) «Лепесток» — протипіхотна міна натискної дії радянського виробництва. Є майже точною копією американської міни BLU-43/B «Dragontooth». Прийнята на озброєння Радянської армії та залишається на озброєнні ЗС РФ. Заборонена Оттавською конвенцією.

Міна існує в двох варіантах: ПФМ-1 та ПФМ-1С. Перший варіант міни не має пристрою самоліквідації, другий забезпечений пристроєм, що забезпечує самоліквідацію міни підривом після закінчення 1-40 годин із моменту установки (час самоліквідації залежить від температури навколишнього повітря). Зовні ці два різновиди міни відрізняються лише тим, що на крилі міни ПФМ-1С нанесена літера «С».
Ураження людини при вибуху міни завдається за рахунок руйнування нижньої частини ноги. Вибух проводиться в момент наступання ногою на датчик цілі (датчиком цілі є частина міни, протилежна крилу-стабілізатору


У Тік-тоці Борисенка вже від 18-го грудня зазначається, що він втратив ліву стопу, також оголошено збір коштів.

В той же час на сторінці в Інстаграм собаки Патрона повідомляється, що він втратив ногу.


На сайті "Суспільне Чернігів" повідомляється, що чоловік потребує багатомісячної реабілітації та протезування.

Рятувальник Олександр Борисенко відомий також під прізвиськом “Кракен”. Він самотужки тягав важелезні боєприпаси, знімаючи це на відео, які набирали тисячі переглядів у тіктоці. Олександрові 32 роки. Він родом із Семенівки Новгород-Сіверського району. До служби в ДСНС встиг попрацювати охоронцем у Чернігові та водієм у рідній Семенівці, а також відслужити в Повітрянодесантних військах. У сапери подався в 2013-му - за порадою друга. Уже за рік розміновував деокуповані території Донеччини та Луганщини. Піротехніком Олександр працює вже 9 років.

Нижче реквізити для допомоги Олекандру:

Приватбанк:
4149 4991 3668 9179 (Борисенко О.П.)

Raiffeisen Bank Aval:
5375 9800 6022 6791 (Борисенко О.П.)

Monobank:
5375 4114 2351 3030 (Ременець О.О.)



Джерело: Gorod.cn.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: