Завантаження ...
banner
banner

Дівчина з Ніжина - у ТОП-3 найкращих спортсменок року

Дівчина з Ніжина - у ТОП-3 найкращих спортсменок року фото

Наприкінці грудня Федерація дзюдо України підводить підсумки рейтингу кращих спортсменів, тренерів, а також регіонів за результатами змагань календарного року. Не дивлячись на те, що цей рік надзвичайно складний для України, але завдячуючи ЗСУ, наші спортсмени змогли захищати честь держави як на міжнародній арені, так і змагатися між собою на внутрішніх стартах.

Отже, за підсумками змагань, найкращою спортсменкою 2022 року було визнано Єлизавету Литвиненко. 18-річна дніпрянка цьогоріч створила справжній фурор на чемпіонаті світу в Ташкенті, дійшовши до бронзового фіналу, і здолавши там олімпійську чемпіонку з Японії Шорі Хамаду.

Крім цього в активі Єлизавети золото чемпіонату Європи серед юніорів, золото ЄЮОФ-2022, нагороди з юніорських та дорослих Кубків Європи. З загальним результатом 7165 балів Єлизавета впевнено очолила жіночий рейтинг.

На другому місці розташувалася Наталія Чистякова, яка цього року в своєму активі має бронзу турніру Grand Slam в Тбілісі, а також бронзову нагороду молодіжного чемпіонату Європи.

Третю позицію посіла Дар’я Білодід, для якої цей рік став адаптаційним в новій для себе ваговій категорії до 57 кг. Вже в ній наша бронзова призерка Олімпійських Ігор стала першою на Кубку Європи в Ризі, а також посіла 7 місце на чемпіонаті світу в Ташкенті.

Більше інформації за посиланням: Найкращі спортсмени 2022 року

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: