Завантаження ...
banner
banner

Росіяни обстріляли бригаду енергетиків на Чернігівщині

Росіяни обстріляли бригаду енергетиків на Чернігівщині фото

Зранку, 3 січня, російські окупанти обстріляли прикордонні райони Чернігівщини. Починаючи з 8 ранку, військові зафіксували 19 приходів зі ствольної артилерії. На щастя люди та об’єкти інфраструктури не постраждали, а енергетики можуть продовжувати виконувати планову роботу, в тому числі – усувати наслідки більш ранніх обстрілів.

Отримувати новорічні «сюрпризи» від рашистів працівники прикордонних дільниць АТ «Чернігівобленерго» почали ще 30 грудня.

Найбільше цього разу дісталося новгород-сіверським енергетикам. Про це повідомляють у «Чернігівобленерго».

«По обіді 30 січня наша бригада із чотирьох чоловік виїхала на ремонт лінії 10 кВ, що за 500 метрів від російського кордону. Пошкодження лінії було аварійним, причина – несприятливі погодні умови», – розповідає старший майстер Новгород-Сіверської дільниці Корюківського РЕМ АТ «Чернігівобленерго» Роман Антоненко.

«Однак закінчити ремонні роботи хлопцям не вдалося – просто над собою вони побачили дрон, а за кілька хвилин метрах у 30 від місця ремонту розірвався снаряд. Довелося дуже швидко збирати обладнання і тікати. Однак на цьому все не закінчилося – машину енергетиків обстріляли просто на ходу», — додав він.

Як пізніше повідомили у Чернігівському прикордонному загоні, того дня Новгород-Сіверську громаду обстрілювали мінами калібру 120 мм та реактивними снарядами. На щастя, всі енергетики залишилися живими і наступного дня виїхали на ремонт все тієї ж лінії – попри небезпеку всі споживачі, які живилися від неї, були заживлені. У таких умовах ще з лютого минулого року продовжують працювати енергетики чотирьох прикордонних дільниць «Чернігівобленерго» – Новгород-Сіверської, Семенівської, Сновської та Городнянської.

Незважаючи на постійну небезпеку і часто пряму загрозу життю, ці люди не відмовилися від своєї непростої роботи і продовжують щодня її сумлінно виконувати. Усі вони – невидимі бійці енергетичного фронту, який зараз аж ніяк не менш важливий, ніж бойовий фронт, спражні герої, якими ми дуже пишаємось.

Фото ілюстроване

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: