Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відбудеться громадський форум "Стеж за грошима"

24 вересня у четвер о 14:00 у великому залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбудеться Громадський форум «Стеж за грошима».

24 вересня у четвер о 14:00 у великому залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбудеться Громадський форум «Стеж за грошима».

Мета форуму – привернути увагу громади до проблеми проведення чесних місцевих виборів у Ніжині. 
 
Відкритість джерел фінансування – це механізм, який дозволить обирати власне свого представника у Раді, а не представників  олігархів,  які виступають спонсорами виборчої кампанії. Депутат, який потрапив до Ради за кошти прихованого благодійника, поставить на перший план інтереси місцевого олігарха, а не співгромадян. 
 
Першим кроком для припинення цієї ганебної практики стане підписання під час форуму представниками політичних партій та кандидатами в мери м. Ніжин Декларації відповідальності.  Цим політики зобов’яжуться надати громадськості звіти про витрати на виборчу кампанію, оприлюднювати декларації про доходи та публічно звітувати перед громадою про виконану роботу. Підписання Декларації відповідальності – це засвідчення прозорості, публічності та підзвітності своїх дій в ході виборчої кампанії та після обрання депутатом чи міським головою.
 
На форумі обговорюватимемо питання політичної відповідальності, прозорості фінансування партій та інструменти контролю громадян за витратами партій та кандидатів на передвиборну агітацію.
 
Форум проводиться у рамках всеукраїнської кампанії “Стеж за грошима”, яка охоплює 25 міст. Кампанія ініційована Громадським Рухом “ЧЕСНО” та ГО “Активна Громада”.  
 
Запрошуємо представників політичних партій, виборчих штабів, представників ЗМІ та активних громадян Ніжина взяти участь у форумі “Стеж за грошима”.
 
Шановна Громадо Ніжина, не будьмо байдужими! Контролюймо тих, хто буде вирішувати майбутнє нашого міста!!!
 
Більше інформації про форум можна отримати в Олександра Турчина, Координатора кампанії «Стеж за грошима» у м. Ніжин, Тел.: 067-8307298
 
Інформаційна довідка: 
Кампанія  “Стеж  за  грошима”  втілюється  за  координації Громадського руху ЧЕСНО та CentreUA, спільно з ГО «Інститут  “Республіка” і ГО «Активна громада»  у  партнерстві  з  Національним  Демократичним  Інститутом Міжнародних Відносин за фінансової підтримки Агентства США  з міжнародного розвитку (USAID) та Чорноморського фонду регіонального співробітництва.  
У кампанії  беруть участь 25 міст практично з усіх регіонів України, серед яких Київ, Івано-Франківськ, Львів, Чернівці, Тернопіль,  Хмельницький,  Луцьк,  Ужгород,  Суми,  Чернігів,  Ніжин,  Житомир, Харків, Одеса, Херсон, Запоріжжя, Дніпропетровськ, Добропілля (Донецька обл.), Черкаси, Кіровоград, Комсомольськ  (Полтавська  обл.),  Вінниця,  Жмеринка  (Вінницька  обл.), Тарасівка, Богуслав (Київська обл.).
 
Докладніше: www.chesno.org
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: