Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині чоловік знайшов запал гранати біля магазину і залишився без пальців

На Чернігівщині чоловік знайшов запал гранати біля магазину і залишився без пальців фото

Нещасний випадок стався 2 січня в Кархівці Михайло-Коцюбинської гро­мади (Чернігів­ський район). Травмувався місцевий мешка­нець — 59-річний Сергій Новик. Він вирішив розібрати знайдений на вули­ці запал від гранати Ф-1. Ви­бухом чоловікова поранило. Найбільше по­страждала рука, в якій він тримав небезпечну знахідку.

За словами односельців, Сергій ра­ніше працював трактористом у колгос­пі. Зараз уже на пенсіі - вийшов як лік­відатор аварії на ЧАЕС. Мешкає удвох із дружиною Світланою (доглядає за нею, бо в жінки проблеми зі здоров’ям). У по­дружжя є син, який живе в Чернігові.

Розказують, що запал від грана­ти Сергій знайшов на узбіччі біля мага­зину. Приніс додому. Там, окрім дружи­ни. якраз був сусід Олег, який заглянув у гості. Сергій поцікавився у нього, чи небезпечна його знахідка. Олег відпо­вів. що не знає, бо не служив. Тоді гос­подар узявся крутити запал... Гахнуло! Вибухова хвиля переважно прийшлася в підлогу і стелю хати. Втім Сергієві теж дісталося. Олег і Світлана не постраж­дали. На місце НП сусід одразу ж викли­кав фельдшерку, яка до приізду «швидкої» надала пораненому першу медичну допомогу. Опісля Сергія госпіталізува­ли до хірургічного відділення Чернігів­ської районної лікарні, медикам довело­ся ампутувати чоловікові два пальці.
Зараз він іде на по­правку.

Серед односельців не вщухають розмови про те, як біля магазину опи­нився запал від гранати. Під час окупа­ції рашисти в Кархівці не стояли. В се­ло заїжджали лише раз — наприкін­ці березня 3 тих пір повз магазин лю­ди проходили сотні разів, і ніхто нічо­го підозрілого не знаходив. Тож селяни не виключають, що це була провокація. Кажуть: підкинути вибухонебезпечний предмет міг хтось зі своїх. Тим більше що влітку на асфальті не раз помічали загадкові мітки. Навряд чи їх могли зро­бити приїжджі.

 

Юрій НІКІТІН

gorod.cn.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: