Завантаження ...
banner
banner

У Чернігові судитимуть медиків: що сталося

У Чернігові судитимуть медиків: що сталося фото

Слідчі Чернігівського райуправління поліції завершили досудове розслідування та передали прокурору Чернігівської окружної прокуратури для направлення до суду обвинувальний акт. В ньому йдеться про медпрацівників, які налагодили схему незаконного збагачення, виписуючи за гроші рецепти на придбання наркомістких лікарських засобів. Деталі у матеріалі.

Слідство встановило, що лікарі продавали спеціальні рецептурні бланки Ф-1 та Ф-3 місцевим мешканцям без обстеження та встановлення діагнозу «наркоманія». Вартість таких послуг вони оцінили у 500 гривень із «клієнта».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині затримали блогера за виготовлення антиукраїнських фейків

У червні 2021 року правоохоронці провели санкціонований обшук у приміщенні медцентру. У результаті було вилучено документи, рецептурні бланки, печатки та штампи, щоденники із записами, ноутбук та майже 40 тисяч гривень. Поліцейські задокументували 83 епізоди злочинної діяльності медиків.

Троє фігурантів справи підозрюються у скоєнні злочину за частинами 1 та 2 статті 319 Кримінального кодексу України (незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин з корисливих мотивів).

Співробітникам медзакладу загрожує до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Поліція завершила досудове розслідування. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: