Завантаження ...
banner
banner

Жителю Ніжинського району повідомлено про підозру у незаконній порубці дерев

Жителю Ніжинського району повідомлено про підозру у незаконній порубці дерев  фото

Жителю Ніжинського району повідомлено про підозру у незаконній порубці дерев у захисних лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду. За процесуального керівництва прокурорів Ніжинської окружної прокуратури жителю Ніжинського району повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев у захисних лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в липні 2022 року зловмисник, керуючись корисливими мотивами, прийшов на територію захисних лісових насаджень поблизу с. Плиски, Ніжинського району, та порушуючи встановлений порядок охорони, раціонального використання і відтворення лісу, не маючи лісорубного квитка на здійснення лісорубних робіт, вчинив незаконну порубку 8 сироростучих дерев породи акація, чим заподіяв істотну шкоду.     

Довідково: за вчинений злочин особі загрожує покарання у виді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути  піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ніжинська окружна прокуратура

Фото ілюстроване

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: