Завантаження ...
banner
banner

Звільнено прокурора Чернігівської області: що сталося?

Звільнено прокурора Чернігівської області: що сталося?  фото

Керівник Чернігівської обласної прокуратури Сергій Василина написав заяву на звільнення за власним бажанням. Про це Суспільному стало відомо від двох джерел у політичних колах Чернігівщини. Також про це із посиланням на свої джерела повідомляє "Українська правда".

Обласну прокуратуру в Чернігові він очолив у вересні 2020 року. На цю посаду його призначала тодішня Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова. Влітку 2022 року її звільнив Президент України Володимир Зеленський. Через кілька днів президент підписав указ про призначення Андрія Костіна новим Генеральним прокурором України.

На посаді очільника прокуратури Чернігівської області Василина змінив Андрія Парусова. Це було рішення кадрової комісії, яке було пов’язане з тодішньою реформою цієї структури прокуратури в області.

 

"У нас була прокуратура області. Вона була реформована в Чернігівську обласну прокуратуру. Тобто, з’явилась нова організація. І в цю прокуратуру, нову, увійшли тільки ті люди, які пройшли атестацію. І керівник прокуратури, і начальники відділів, які в нас не призначені, займають посади тільки по рішенню кадрової комісії", — казала тодішня прессекретарка прокуратури області Тетяна Похілько.

 

Сергій Василина народився 24 листопада 1980 року у місті Харцизьк, Донецької області. Закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого. В органах прокуратури працює з 2003 року.

У червні 2003 року Сергій Василина почав роботу слідчим прокуратури Харцизька, Донецької області, а у квітні 2004 року обійняв посаду помічника прокурора.

З липня 2007 року до червня 2010-го працював на різних посадах у прокуратурі Донецької області.

З червня 2010 року до січня 2013-го працював заступником прокурора Совєтського району Макіївки, Донецької області.

З січня 2013 року до жовтня 2015-го працював на різних посадах в прокуратурі Кіровоградської області.

З січня 2016 року до березня 2017-го Василина перебуває на державній службі в Запорізькій області, де обіймав спочатку посади помічника голови Запорізької ОДА, а потім — начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи та з питань запобігання та виявлення корупції апарату Запорізької ОДА.

У березні 2017 року повернувся до роботи в прокуратурі Запорізької області.

У 2021 році відзначений нагрудним знаком "Почесний працівник прокуратури України".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: