Завантаження ...
banner

Обережно шахраї: чоловік заплатив "кругленьку" суму за фотографію авто в інтернеті

Обережно шахраї: чоловік заплатив "кругленьку" суму за фотографію авто в інтернеті фото

До поліції звернувся 32-річний мешканець Чернігівського району та повідомив, що літом 2022 року знайшов в мережі оголошення про продаж автомобіля. Авто пропонували за привабливою ціною.

Іномарку автор оголошення обіцяв швидко доставити з Європи, якщо покупець перерахує передоплату на банківський рахунок. Потерпілий погодився і кількома платежами відправив незнайомцю близько 60 тисяч гривень, а потім ще 36 тисяч нібито на «розмитнення» авто. Після цього зв'язок із продавцем обірвався.

Зрозумівши, що його ошукали, потерпілий звернувся по допомогу до поліції. Нині поліцейські розшукують причетного до шахрайських дій у рамках кримінального провадження.

Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте і особисто оглянете його. Особливу недовіру має викликати надміру привабливий зміст оголошень.

Нагадаємо, що вчора, 24 січня, поліцейські повідомили про підозру членам організованої злочинної групи, яка займалась привласненням грошей громадян шляхом шахрайства. Шахраї розміщували в Інтернеті завідомо неправдиві оголошення нібито про продаж позашляховиків та мікроавтобусів.

Поліція Чернігівщини застерігає громадян від шахраїв, які привласнюють кошти під приводом «пригону» авто з-за кордону

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в Інтернеті та закликають сплачувати за товар тільки після його отримання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: