Завантаження ...
banner
banner

Ректора не обрали, ніхто не набрав більшості голосів

Сьогодні, 24 вересня, у Ніжинському державному університеті відбувся другий тур виборів ректора, у який пройшли два кандидати це нинішній ректор Бойко О.Д. та професор кафедри географії Смаль В.В.

Сьогодні, 24 вересня, у Ніжинському державному університеті відбувся другий тур виборів ректора, у який пройшли два кандидати це нинішній ректор Бойко О.Д. та професор кафедри географії Смаль В.В.

За результатами голосування перемогу не отримав жодний з кандидатів, адже необхідно було набрати 50 % голосів. Цього не вдалося зробити жодному кандидату.

Результати виборів виглядають наступним чином:
Бойко О.Д. - 177 (46,6 %)
Смаль В.В. - 143 (37,6 %)

Не підтримало жодного кандидата - 28 (7,4)

На вибори ректора не з'явилося 30 осіб. Представники виборчої комісії не розуміють чому така кількість людей проігнорувала вибори.

- А якби явка виборців була обов'язковою, ректора, скоріш за все обрали б вже сьогодні,  - говорить одна із викладачів філологічного факультету. Жаль, що це не закріплено у постанові міністерства про вибори - додає вона. 

Ці вибори визнано такими, що не відбулися і тепер потрібно чекати рішення Міністерства освіти України про проведення ще одного туру. Схожа ситуація з виборами ректора була у Вінницькому педагогічному університеті і тоді повторні вибори ректора відбулися лише через пів року. Скоріш за все Ніжинський державний університет чекає схожа доля. 

Макс Терещенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: