Завантаження ...
banner
banner

Хакери атакували сайти держструктур на Чернігівщині

Хакери атакували сайти держструктур на Чернігівщині фото

Сьогодні зранку 26 січня перестали працювати сайти Чернігівської ОВА, Департаменту цивільного захисту та оборонної роботи, Чернігівської, Новгород-Сіверської, Ніжинської та Корюківської райрад та Чернігівської міської ради. Причина — спланована хакерська атака. Мова йде про вірусну атаку. Вірус було завантажено у систему заздалегідь, а тепер він був ативований. Інформацію Суспільному підтвердили в ОВА, пресслужба міської ради опублікувала відповідне повідомлення в соцмережах.

Як повідомила пресслужба Чернігівської міської ради, щодо цього вже звернулися в Службу безпеки України та до кіберполіції.

 

"Вчора була масштабна вірусна атака на сервери ОВА. З метою захисту частину систем було відключено. Не працює тимчасово сайт ОВА та сайти РВА. Спеціалісти працюють над відновленням системи. Це не перша атака, таких були за останній рік десятки", — повідомив у коментарі Суспільному радник начальника ОВА Андрій Подорван.

 

За його словами, ІТ-спеціалісти кажуть, що ця вірусна атака була добре спланована, вірусна програма заздалегідь потрапила у систему. І тепер її активували.

"На щастя, маємо достатньо засобів комунікації та обміну інформації. Такі атаки не мають жодного впливу на нашу роботу, хіба що забирають трохи більше часу для обміну інформацією", — йдеться в повідомленні.

Через хакерську атаку відповідні Інтернет-ресурси наразі не працюють, інформування поки що здійснюватиметься через офіційні сторінки у соціальних мережах.

Як повідомили Суспільному в пресслужбі СБУ, кіберфахівці Служби безпеки України вживають відповідних заходів для усунення наслідків атаки та відновлення стабільної роботи вебресурс.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: