Завантаження ...
banner

Подробиці смертельної аварії на понтоні, де загинула мати з двома дітьми

Подробиці смертельної аварії на понтоні, де загинула мати з двома дітьми фото

Нещодавно всю Чернігівську область сколихнула трагічна звістка про ДТП, що сталася 22 січня на понтонній переправі неподалік Чернігова. Водійка — головний інспектор Чернігівського районного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій 41-річна Оксана Шинкаренко не впоралась з керуванням. Авто впало з понтону в річку близько 16.40, звідки її потім дістали з глибини 7 метрів біля розбитого автомобільного мосту.

Після тривалої перерви у роботі переправи (з 3-го січня рух нею закрили через льодохід) Служба автомобільних доріг нарешті повідомила, що з 14.00 22-го січня рух переправою через Десну буде відновлено. Але в перший же день роботи — загинули троє членів родини сім’ї Шинкаренко — мати Оксана та двоє її синів 12-річний Стас і 1.5-місячний Влад. Встиг врятуватися лише чоловік — 41-річний Василь Шинкаренко. Переправу тоді закрили до 5-ї ранку 23-го січня.

Раніше ми писали: ДТП поблизу Чернігова: загинула мати та двоє дітей

Про обставини цієї події написало чернігівське друковане видання “Вєсть”. У матеріалі робиться акцент на тому, що аби авто подружжя Шинкаренко було 4-дверним, можливо б дітей вдалось врятувати, але сріблястий “Опель-Корса” був дводверним. Власники таких автівок чудово знають, як важко вибиратися з них пасажирам задніх сидінь, навіть за звичайних умов, а коли мова йде про падіння у крижану воду, то це — практично нереально.

На різних інтернет-платформах розміщується інформація, що найбільше шансів врятуватися з автівки, що тоне - це перші 30-120 секунд. Бо зазвичай, саме у перші 30–120 секунд автомобіль ще тримається на поверхні води. Двері, якщо машина вже пішла під воду відчинити важко, можна спробувати відкрити або розбити вікна, але це якщо позаду сидять дорослі, а не діти, які ж звичайно б не зорієнтувалися у такій ситуації.


Зазначається, що всі пасажири були пристебнути пасками безпеки. Діти сиділи позаду, молодший син в автокріслі. Оксана за кермом (отримала права лише у 2021-му році). В той день їхали з Козельця до батьків Оксани, які живуть у Чернігові, бо почули, що переправа нарешті запрацювала. Чоловік загиблої по професії електрик, мав права на кермування лише вантажною автівкою, тож легкову водила вона. Під час падіння Опелю рвонув пасок безпеки і зміг виплисти на поверхню. Зараз за словами його близьких — у нього дуже важкий душевний стан. Оксана їхала безе перевищення швидкості, але в якийсь момент машину повело в сторону.

Журналістка видання перевірила стан переправи зранку 25-го січня і виявила, що знизу переправи є захисний брус, для упередження подібних випадків. Також є загородження у виді металевих штирів і натягнутих на них металевих тросів, але в день аварії заміс тросів були натягнуті мотузки.

В мережі про Оксану Шинкаренко інформації мало, профілі фейсбуку і в неї і в чоловіка закриті, та це й не дивно, бо через війну, окрім робітників різного роду стратегічних відомств свої профілі позакривали багато жителів області. В травні 2021-го року повідомлялось, що Оксані Шинкаренко було надано звання майор. На фото і в списку нагороджених — вона єдина жінка.

Gorod.cn.ua за матеріалом газети "Вєсть"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: