Завантаження ...
banner
banner

Ніжинщина: на щедрики чоловік знайшов у лісі ящик з гранатми

Ніжинщина: на щедрики чоловік знайшов у лісі ящик з гранатми  фото

За незаконне поводження з боєприпасами 56-річному чоловікові на Ніжинщині, світить від 3 до 7 ро­ків позбавлення волі. Тюремний строк він може отримати через власну дурість. Бо приніс додо­му знайдений за лісом ящик із 16-ма гранатами, який залишили окупанти.

Нагадаємо: поліцейські нагрянули до чоловіка 16 січня. Вилучили в нього знахідку і порушили кримінальне провадження.

Односельці розказують, що чоловік мешкає сам (із дружиною розлучився, дочка живе окремо). Може перехилити чарку, втім не п’яниця.

Підробляє по людях, пиляє дерева, числить колодязі. Роботи не цурається Правоохоронці не виключають, що знайдені гранати він збирався комусь продати - щоб заробити копійку. Проте сам він божиться, що такого навіть у думках не було.

- На той ящик з гранатами я натрапив, коли велосипедом поїхав у ліс між Яхнівкою і Галицею, щоб прогулятися, подихати свіжим повітрям. Я часто так роблю, - каже він  - Після прогуляник вирішив заїхати в Галицю до місцевою жіночки, якій пиляв верби. Хотів подивитися, що робити з пеньками, а заодно й защедрувати у господині.

Дорогою до неї натрапив на купу складених гілок, які б згодилися на дрова. У голові промайнула думка:
- Якщо не струхли, то мотоблоком перевезу їх додому.

Зупинився глянути, взяв кілька гілок у руки і побачив, що під ними дерев 'яний яшик. Відкрив його - а там гранати (Ф-1 і РГД-5. Авт.). 16 штук. I запали до них. Треба було зразу в поліцію повідомити, а я дурконув. Подумав, що краще після свят подзвонити. Не хотілося чекати, поки поліцей­ські приїдуть. Бо ще обіцяв сусідові защедрувати. Та й над­ворі вже похолодало. Тож завантажив того ящика на вело­сипед, розвернувся і поїхав додому.

- Не боялися, що вибухне?
- Ні, я ж бачив, що гранати лежать окремо від запалів. Як приїхав, ящик поставив у гаражі. Увечері до мене при­йшли щедрувальники. Уранці - засівальники. Потім я сам позасівав у сусіда. Трохи випили... Коротше кажучи, я зга­дав про ті гранати лише в понеділок, 16 січня, коли взявся молотити зерно на млині. Подумав: закінчу роботу зразу подзвоню поліцейським. Та не встиг. Вони самі приїхали.


- Звідки правоохоронці дізналися про гранати?
- Бог його знає. Певно, хтось побачив, як я віз велосипедом ящик, та й повідомив їм. Бо я нікому не розповідав.
Коли поліцейські зайшли у двір і спитали про гранати я зразу сказав: -Так, вони в мене. Якраз збирався вам повідомити.­

Завів їх у гараж, віддав той ящик. Ось тільки ме­ні ніхто не вірить. I це найбільше мене засмучує, бо кажу правду. Мабуть, чорт мене смикнув забрати ті гранати. Тре­ба було зразу подзвонити в поліцію, і не мав би проблем. Тепер я сильно шкодую, що не вчинив так.


Розслідування веде Ніжинський райвідділ поліції. За словами чоловіка, йому натякнули, що, найімовірніше він відбудеться умовним терміном.

- Дуже на це сподіваю­ся. Не хотілося б через таке глупство в тюрму попасти, — говорить він.



За матеріалами сайту gorod.cn.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: