Завантаження ...
banner
banner

ПідВал: у Чернігові з'явився новий мистецький простір (Відео)

ПідВал: у Чернігові з'явився новий мистецький простір (Відео) фото

ПідВал – новий мистецький простір, що віднедавна розпочав свою роботу в чернігівському художньому музеї імені Ґалаґана. Чи хотілося би вам його відвідати? Більш детально про нього - далі у матеріалі.

Приміщення, що раніше слугувало сховищем і складом для непотребу, працівники музею вирішили перетворити на комфортний простір, який забезпечуватиме відвідувачів івентів найважливішим в умовах сьогодення – безпекою.

«Ми давно думали, що тут має бути перехід і водночас виставковий простір. На жаль, так склалося, що таким поштовхом стало повномасштабне вторгнення, ми використовували цей простір як укриття. Але наприкінці 2022 року за кошти обласного бюджету зробили косметичний ремонт цього приміщення як укриття і плюс – як виставково-мистецького простору», — Юрій Ткач – директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана.

Розпочали роботу простору з символічної виставки під назвою «Те, чого не існує» турецького автора Бедрана Текіна.

«Фотовиставка присвячена переміщеним особам. І саме це символічно – це укриття і ця фотовиставка про те, що вони також шукають укриття в своєму житті. Ці фотографії турецьких авторів показують людей, які шукають укриття», — Юрій Ткач – директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана.

Відкриття такого простору — це шанс для музейників і митців продовжувати свою роботу та активно працювати над творчим розвитком міста, не припиняючи івентів навіть під час повітряних тривог.

«Плануємо проводити виставки, мистецькі події, концерти і можемо проводити зустрічі, семінари. Тобто ми хочемо реалізовувати це як місце, де наші митці можуть само реалізовуватися», — Юрій Ткач – директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: