Завантаження ...
banner
banner

Війна знищила дім: чоловік з Чернігова живе в сараї (Відео)

Війна знищила дім: чоловік з Чернігова живе в сараї (Відео) фото

Чернігівщина зустріла російських окупантів в перші дні повномасштабного вторгнення. Чернігів зазнавав масованих обстрілів, а околиці знищили майже вщент. За даними Чернігівської ОВА, майже 3,5 тисячі будівель на території області зруйновані або пошкоджені внаслідок бойових дій, із них 80% – житлові. Тисячі чернігівців залишилися без даху над головою...

Цього чоловіка звати Сергій Шинкаренко, йому 58 років. Зараз своєю домівкою він називає невеличкий сарай. Будинок, у якому він раніше жив, знищили російські снаряди. Спершу від вибухової хвилі повилітали вікна, чоловік взявся їх потроху ремонтувати. Утім, уже через кілька днів ворожі снаряди впали в двір, залишивши від його дому просто розвалини.

«Коли я робив вікна, над головою завис дрон. Я роздивився його, та й думаю собі: «ну, дрон, то й дрон. Кому я, інвалід, потрібен». Роздивився його і пішов чай пити. Сиджу п‘ю чай, а воно як дасть. Все аж посипалося», — Сергій Шинкаренко.

Пан Сергій одразу вийшов із будинку, в небі чоловік помітив ракету, тож якомога швидше ліг на землю, аби вберегтися. Від вибуху його контузило. Не чуючи, що відбувається довкола, він підняв голову і побачив, що його будинку більше немає.

 

«А жити ж ніде. Все зруйновано. І я собі контужений побудував оце, з нуля. Тут сміття було по коліна, я півтора місяця вигрібав. І оце побудував собі таке житло. Контужений і хворий побудував. Подивився, ніби й нормально», — Сергій Шинкаренко.

 

Побудоване під постійним ворожим вогнем тимчасове укриття чоловік зараз називає домом. Знімає взуття, перш ніж зайти, робить прибирання, тут він спить і готує собі їжу. Утім, його дім не здатен захистити та зігріти – температура в ньому вулична.

«Зараз, зачекайте, я все покажу. Покажу і розкажу. Я не ходжу взутий там, взутий я тут не ходжу. Варю собі суп тут, дивіться. Поки я чекав вас тут, зварив супчик, із куркою. Із куркою суп. Отут я сиджу. Отут балон. Відкрутив газ, тут підпалив. Можна й обігріватись газом, але пенсія в мене для цього маленька. Можна обігрівати, але потрібні гроші», — Сергій Шинкаренко.

 
 


Гроші зараз для чоловіка – найбільша проблема. Він готовий сам узятися за відновлення будинку, адже доладно майструє, утім, не має коштів, аби придбати необхідні матеріали. Потроху відкладає з пенсії та з підручних засобів будує господарські приміщення, аби зберігати інструмент і дещо з речей.

 

«Зверху бачите? Антресоль. Сушити взуття, а влітку сушити яблука, траву, м’яту, мелісу. Інструменти покласти взагалі нема куди, а на вулиці дощ, усе іржавіє, тож я оце побудував. Отакі справи», — Сергій Шинкаренко.

 


Якщо історія цього чоловіка не залишила вас байдужими і ви маєте змогу допомогти фінансово або ж будівельними матеріалами, телефонуйте за номером +38 068 188 07 25 і вам нададуть контакти Сергія Івановича Шинкаренка.

Джерело: сайт "Челайн"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: