Завантаження ...
banner
banner

Корегував ракетні удари по Києву: у Чернігові затримали працівника Укрзалізниці

Корегував ракетні удари по Києву: у Чернігові затримали працівника Укрзалізниці фото

СБУ затримала працівника «Укрзалізниці», який працював на фсб росії і коригував ракетні удари по столиці України. Про це повідомляють в Офісі Генпрокурора та СБУ.

Мова йде про посадовця Регіональної філії «Південно-Західна залізниця». Прокуратура зазначає, що підозрюваний є керівником структурного підрозділу АТ «Укрзалізниця».

За даними слідства, підозрюваний здійснював розвідувально-підривну діяльність в інтересах представників спецслужб РФ.

За вказівками куратора він збирав та передавав представникам держави-агресора інформацію щодо місць розташування об‘єктів критичної інфраструктури.

Підозрюваний розшукував серед залізничників та передавав персональні дані осіб, які задіяні в забезпеченні залізничного постачання військового озброєння та техніки по території України. В подальшому їх мали намір використовувати у розвідувальній діяльності.

У разі отримання розвідувальних відомостей російські окупанти планували використати їх для підготовки та проведення серії прицільних ракетних ударів по українській інфраструктурі.

Втім, співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили російського агента, задокументували його злочинну діяльність і затримали у Чернігові.

Під час обшуків правоохоронці виявили смартфони із доказами законспірованого листування з представником російської спецслужби.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили ворожому агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх організаторів та учасників російської агентури.

Зловмисникам загрожує покарання – до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: