Завантаження ...
banner
banner

Чернігів без мера: хто виконуватиме обов’язки?

Чернігів без мера: хто виконуватиме обов’язки? фото

Згідно з постановою Яворівського районного суду Львівської області та постановою Львівського апеляційного суду від 1 лютого 2023 року, голову Чернігівської міської ради Владислава Атрошенко було позбавлено права обіймати посаду строком на рік. Тимчасово його повноваження здійснюватиме секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако. Про це мова йшла на сесії Чернігівради.

«За» проголосували 27 депутатів. Це рішення було необхідне, аби деякі органи, як, наприклад, казначейство чи ЦНАП, вважали підпис секретаря повноважним під час реєстрації певних правочинів.

 
 

«Ми мали прийняти певні процедурні питання і ми їх прийняли. Хочу сказати, що, попри це, місто продовжує працювати. Наша головна мета – стабільний розвиток міста. Сьогодні ми не забуваємо, що в країні триває війна, і міська рада готова співпрацювати та підставити надійне плече Збройним Силам України і сприяти підвищенню обороноздатності міста», — Олександр Ломако, секретар Чернігівської міської ради.

 
 

Також депутати погодили внесення змін до програми підтримки родин загиблих або померлих Захисників та Захисниць України на 2023-й. Відповідно до них, одноразову матеріальну допомогу зможуть отримати уповноважені члени сім’ї, якщо на момент смерті Захисника чи Захисниці вони були зареєстровані в Чернігові. Також право отримати таку допомогу мають і ВПО, за умови, якщо вони на момент звернення перебували не менше як один рік на обліку в місті. Виплату зможе отримати або один визначений член сім’ї, або пропорційно всі члени сім’ї загиблого, які мають на це право. Інші пункти порядку денного стосувалися технічних питань. А більшість депутатських звернень стосувалися покращення транспортного сполучення в мікрорайонах Подусівка та Бобровиця, а також ремонту внутрішньодворових проїздів.

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: